Sivaslı yoğun nüfusun en çok yaşadığı ilçelerden biri olan Kağıthane'deki Sivaslılar da etkinlikle bir araya gelerek bir nebze de olsa memleket hasretini giderdi. Kağıthane Belediyesi de etkinlikte bir stant kurarak ilçedeki Sivaslıları Yenikapı’da buluşturdu.

Stantta ziyaretçilere dünden bugüne Kağıthane’nin değişim ve dönüşümü de anlatılırken, günün anısı olarak çeşitli hediyeler de verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, etkinliğin İstanbul´da bulunan Sivaslılar için sıla hasretini gideren, Sivas´ın tanıtımına büyük katkı sağlayan bir çalışma olduğunu söyledi.

Ata Toprağımız Sivas’ı ve Sivasspor’u Yakından Takip Ediyoruz

İstanbul'daki ilçe belediye başkanları arasında tek Sivaslı olan Kağıthane Belediye Başkanı  Mevlüt Öztekin de Sivaslıları İstanbul´da bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Sivas´ı ve Sivasspor´u yakından takip ettiklerini ifade etti.

Perşembe gününden Pazar akşamına kadar 1 milyon Sivaslı ve İstanbulluyu misafir eden ´´Sivas Günleri´´ programında bu sene Sivas Kongresinin 100. yıl teması olan “Milli Mücadele ruhu 100 yaşında” teması kullanıldı.

Tanıtım programında Sivas’ın kültürel zenginlikleri sergilenirken; yeme içme üzerine ise ziyaretçilere bal, kavurga, çörek, elma, kavun, katmer ve Sivas´a has lezzetler ikram edildi.

Editör: TE Bilisim