Kağıthane Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen Kadın Sığınma Evi açılış programına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Oktay Saral, siyasi partiler ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kadın Sığınma Evi’nin adres ve resimlerinin kullanılmadığı programda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘Bugün burada ilçemizde hizmet vermeye başlayacak Kadın Sığınma Evi’nin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Adres ya da binanın görüntüsünü güvenlik sebebiyle sizlerle paylaşamıyoruz.Ancak binamızı hazırladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, il müdürlüğümüz gördü. Fevkalede güzel bir çalışma oldu. Beş katlı bir bina. 30’a yakın hanımefendinin kalabileceği güzel bir yer. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve il müdürlüğümüz burayı değerlendirecek.’ dedi.

Konuşmasında sorumluluğu en fazla omuzlayan aile bireyinin kadınlar olduğunu belirten Başkan Kılıç, ‘Biz kadını ailenin temel direği olarak görüyoruz. Ailede en fazla sorumluluğun kadınların omuzlarında olduğunu görüyoruz. Bunu yerel yönetim çalışmaları sırasında da her zaman görüyoruz. Biliyorsunuz biz her sabah, saat 08.00’de komşularımızı dinliyoruz. Çoğunlukla kadınlar geliyor, çocuklarının ve eşlerinin taleplerini bize aktarıyor. Hatta öyle zamanlar oluyor ki, hanımefendiler eşleri için iş arıyorlar. Ailede bir sorun olduğunda en büyük etki kadınlara, çocuklara oluyor. Bizler de hanımefendiler eğer çok zor durumda kalırlarsa diye bir çalışmada bulunduk.’ şeklinde konuştu.
Kağıthane Belediyesi’nin sosyal çalışmalarını anlatan Başkan Kılıç, ‘Hanımefendilere destek olmak için birçok çalışmamız var. Sosyal Mağazamız var. Her bayram öncesi ekonomik geliri yetersiz ailelerin çocuklarını giydiriyoruz. Okullar açılmadan önce okullardan aldığımız liste ile öğrencilerimizin kıyafet, çanta, ayakkabı ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Oluşturduğumuz Aile Danışma Merkezimizde sosyolog, psikolog desteği veriyoruz.’ diyerek ihtiyaç duyan ailelerin tüm sosyal yardım çalışmalarından yararlanabildiğini belirtti.

Mutluluk ve hüznün aynı anda yaşandığı bir açılış olduğunu söyleyen Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, , ‘Bugün burada çok önemli bir açılış gerçekleşiyor. Sosyal belediyecilik adına çok önemli olan bu açılışta iki farklı duygu var. Kadın Sığınma Evi’ne ihtiyaç duyanların olmasının verdiği duygu bir yanda, böyle bir sosyal sorumluluğun gerçekleştirilmesinin verdiği buruk sevinç bir yanda. Tabi ki sosyal belediyecilik sadece bununla sınırlı değil. Sosyal çalışmalar kapsamında az önce Başkanımız Fazlı Kılıç’ın anlattığı gibi bir çok çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar için Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz’ dedi.

Sosyal belediyecilik adına çok önemli bir hizmetin açıldığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Oktay Saral, kadınların haklarının asla ödenmeyeceğinin altını çizdi. Kağıthanelilerin hizmetine sunduğu yatırımlar için Başkan Kılıç’ı tebrik eden Saral, Kadın Sığınma Evinin hayırlı hayırlı olmasını diledi.

Sahnede bulunan temsili açılış kurdelesinin kadınlar tarafından kesilmesinin ardından program sona erdi.
Kağıthane’de inşa edilen Kadın Sığınma Evi; atölyeleri, yemekhanesi, çocuk oyun odaları,10 adet yatak odası ve sosyal odaları ile çok amaçlı bir yaşam alanı oluşturuyor.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Editör: TE Bilisim