Âşıklar geleneğinin vazgeçilmezleri koçaklama, dudakdeğmez, atışma ve güzellemenin en güzel örneklerini sazla ve sözle dinleyicilerine sunan âşıklar performanslarıyla büyük beğeni topladı.

İstanbul Times Haber Merkezi

GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRDÜLER

Anadolu’da yüzlerce yıldır halkın gönlünde taht kuran Âşıklar Kağıthane’de birbirileriyle tatlı sert atıştılar. Kağıthaneliler ve İstanbul’un değişik semtlerinden gelen vatandaşlar önünde sahne alan Aşıklık geleneğinin en önemli ustalarından Aşık Ahmet Poyrazoğlu ve Aşık Kul Nuri adeta sazlarının mızrabını konuşturdular. Tamamen doğaçlama bir şekilde atışan âşıkların sözleri izleyicileri kâh güldürüldü kâh düşündürdü.

BU GELENEK YAŞAYACAK!

Âşık kültürünün geçmişten gelen mazisinin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘ Bu güzel kültürü bugünlere taşıyanları, bundan sonrada gelecek olan yeni nesillere aktarmak için âşıkları sık sık komşularımızla buluşturuyoruz. ” şeklinde konuştu. Halkla buluşma fırsatı az bulduklarından yakınan Aşık Ahmet Poyrazoğlu, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a çok teşekkür ettiklerini belirterek ‘ eskiden Ramazan ayında her yerde aşıklar sahne alırdı. Öyle çok istek vardı ki programlara yetişmekte zorlanırdık. Şimdi ise İstanbul’da Ramazan ayında sadece Kağıthane’de sahne alabildik. Bu nedenle Başkan Fazlı Kılıç’a ve ekibine çok teşekkür ederim’ dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim