Geleneksel Ramazan programlarının vazgeçilmezi Hasbahçe söyleşilerinin konuğu Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Mine İzgi, Kâğıthanelilere  ‘Aile’yi anlattı. Aile kavramını ele alan İzgi, alanda bulunan Kağıthanelilere aile kurarken ve çocuk yetiştirirken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Soru-cevap şeklinde sunduğu konuşmasında Mine İzgi, bir ailede bulunması gereken özellikleri sıralayarak ‘’Samimiyet, saygı, sevgi, sadakat, sorumluluk ve sabır; güçlü bir ailenin olmazsa olmazlarıdır. Ancak bunlar içinde ‘samimiyet’ hepsinden önce gelir. Evlenmeye karar veren gençlere tavsiyem; lütfen niyetlerinde samimi olsunlar’’ dedi.

Bir evlilikte 7. gün, 7. ay, ve 7. yıl zaman kronolojisinde günümüzde aile içi iletişimin giderek zayıfladığına dikkati çeken İzgi, çiftlerin evliliklerinin ilk dönemlerindeki heyecanı giderek yok ettiklerini belirtti.

Evliliklerde belli bir süre şikayetlerin arttığını vurgulayan Mine İzgi, ‘’Şikayet etmeyi bırakın. Bu hayatınızdaki kötü durumlara çare olmayacak. Onları düzeltmek için bolca çaba gösterin ve daima şükredin’’ dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç da Mine İzgi’yi dinleyenler arasındaydı. Başkan  Kılıç, İzgi’ye konuşmasının sonunda kürsüye çıkarak teşekkür etti ve Kağıthane’nin sembollerinden lale plaketi takdim etti.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim