Deprem, sel gibi felaketlerin sıkça yaşandığı ülkemizde, kesintisiz çalışan bir enerji sistemi oluşturan Kağıthane Belediyesi, ilçede bulunan 4 parka doğal enerji sistemi kurdu. Bu sayede Güneş, ilçedeki parklara gece de enerji ve ışık verecek.


İstanbul Times Haber Merkezi



Ücretsiz Enerji

Parkların güneş enerjili aydınlatma sistemiyle aydınlanmasının hem doğal enerji sağlayarak çevreyi korumayı hedefliyor hem de olası bir afet durumunda kesintisiz enerji sağlıyor. Güneş Panelleri ve rüzgar türbinleri sistemi ile yaklaşık 2-2.5 yıl içerisinde, yatırım maliyetini de amorti ederek, parkların sıfır maliyetle aydınlatılmasını sağlamaktadır.

Çevre dostu güneş enerjili aydınlatma sistemiyle kesintisiz enerji sağlayacak enerji panelleri ve rüzgar türbinleri yatırım maliyetini 2 yılda amorti edecek. Böylece parklar kesintisiz ve ücretsiz enerjiyle aydınlandığı gibi ayrıca bu sistem maliyetini kendi kendine karşılayacak.

Olası bir afet durumunda kesintisiz enerji imkânı veren doğal enerji sistemi, M.Akif Ersoy Mahallesi Gülbirişim Sokak Parkı, Çağlayan Mahallesi Seçkinler Parkı, Şirintepe Mahallesi Hilal Parkı ve Seyrantepe Mahallesi Anadolu Parklarında hayata geçirilirken, diğer mahallelerde de deprem parkları oluşturulacağı belirtildi.

Acil Durumlar İçin İlk yardım Ekipmanları da Mevut

Güneş enerjili aydınlatma sisteminin kendi enerjisini kendisinin ürettiğini ve herhangi bir tüketim gideri ödenmediğini ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘ Bildiğimiz gibi İstanbul deprem kuşağında olan bir şehirdir. Tarihe baktığımız zaman yaklaşık 100 yılda bir büyük sarsıntılı depremler yaşıyoruz. Biz yerel yönetimler olarak ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmaları kapsamında vatandaşlarımızın daha güvenli alanlarda yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz. Deprem, sel gibi doğal afetlerde merkezi sistemde olası bir enerji kesintisi durumunda kendi enerjisini üretecek sistemleri 4 parkımıza yerleştirdik. Ayrıca deprem parklarında sağlık ve diğer ihtiyaçların karşılanması için medikal depolama sistemi kurduk’ dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim