2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu beraberinde din görevlilerinden oluşan bir heyetle Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ı makamında ziyaret ederek camiler ve Kur'an kurslarına yönelik çalışmalarından ötürü Başkan Kılıç'a teşekkür etti.

Başkan Kılıç ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; '' Kağıthane Belediyesi olarak ilçemizdeki ibadet yerlerinin bakımı, onarımı, temizliği ve çevre düzenlemesi konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kağıthane tarihi miraslarıyla da öne çıkan bir ilçe. Birçok tarihi ibadet yeri mevcut. Sadabad Cami ve Daye Hatun Cami gibi tarihi miraslarımızı restore ederek geleceğe kazandırdık. Milli ve manevi değerlerine bağlı, ahlaklı ve imanlı bir nesil yetiştirmek için Kur'an kurslarımızı destekliyoruz, öğrencilerimizin her fırsatta yanlarındayız.'' diye konuştu.

Ziyaretin ardından aynı günün akşamındaysa Kağıthane Müftülüğü ve Keğıthane Belediyesi tarafından 2017 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Nurtepe Sosyal Tesislerinde bir program düzenlendi. Programa Kaymakam Hasan Göç, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, belediye başkan yardımcıları, cami ve Kur'an kursu dernek başkanları, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Müftü Mevlüt Haliloğlu,  konuşmasında haftanın teması olan Cami Şehir ve Medeniyet hakkında bilgi verdi. İslamın ilk dönemlerinde yeni kurulan şehirlerde ilk önce cami yapıldığı daha sonra yerleşim birimlerinin oluştuğu üzerinde durdu.

Program sonundaysa önceki yıllarda emekli olan müftülük personeline plaket takdiminde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim