Kağıthane Belediyesi Kardeş Köy Okulları projesi kapsamında Anadolu’nun farklı illerinde okullara eğitim desteği veriyor. İstanbul’dan Anadolu’ya uzanan eğitim seferberliğinin startı “7 Bölge 40 Kardeş Köy Okulu ” proje tanıtım toplantısıyla Hasbahçe’de verildi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Kağıthaneli miniklerin Anadolu’nun farklı şehirlerinde eğitim gören öğrencilere mektup yazdığı proje tanıtım toplantısına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, AK Parti İstanbul 2'nci Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı Mahmut Dogan, siyasiler, Kent Konseyi Başkanı Meryem Tekbıyık, Gençlik Meclisi Başkanı Selahattin Çam ve öğrenciler katıldı.

İlçede okuyan öğrenciler ve Kağıthane Belediyesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitim-öğretimlerini devam ettirmekte zorlanan öğrencilere hazırladıkları yardım kolilerini düzenlenen törenle gönderdi. Türkiye’nin dört bir yanındaki 40 köy okulunda yüzlerce öğrenciye gönderilen kolilere kitap, defter ve kalem başta olmak üzere çok sayıda temel eğitim malzemeleri yerleştirildi.

Projenin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Fazlı Kılıç, ”Bugün çok anlamlı bir projeyi hayata geçirdik. 7 bölgeden 40 şehrimizin köylerine kırtasiye malzemeleri gönderdik. Hem bu malzemeleri ulaştırdık hem de çocuklarımızı buradan oradaki çocukların duygularını paylaşmalarını istedik. Çocuklarımızla birlikte ilk ve orta okul öğrencilerimizle birlikte, bunun yanı sıra gençlik meclisimizin de katkılarıyla yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek amacıyla böyle bir güzel çalışma başlattık.” ifadelerini kullandı. Gençleri duyarlılıkları dolayısıyla tebrik eden Başkan Kılıç, ‘Gençlik Meclisi olarak birçok güzel çalışma içerisinde bulunduk. Bununla birlikte AK Parti Gençlik Kolları Van Erciş’in 5 köyünde kütüphane hazırladı. Bizler de kendilerine destek verdik. Genç öğretmenlerimiz Köylerimizde tüm zor koşullara rağmen eğitime fedakarca katkıda bulunuyorlardı.’ şeklinde konuşarak başlatılan projenin önemini belirtti.

Programda konuşan Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, eğitimin önemine değinirken, projeyi hazırlayan gençleri tebrik etti.

MİNİK YÜREKLERDEN EĞİTİM PROJESİNE DESTEK

Hayata geçirilen projeyi çok anlamlı bulduğunu belirten Mücahit Acu, isimli öğrenci,” Proje kapsamında köylere yardım gönderildiğini biliyorum. Allah yardım edeni sever. Her yerde insanlar eşit imkanlara sahip olmuyor ama insanlar diğerlerine yardım ederek bu eşitliği sağlayabilirler” şeklinde konuştu.

Proje hakkında bildiklerini anlatan Efe Kağan Dadı isimli öğrenci ise, “Hazırlanan koliler kardeş köy okullarında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.Biz burada bir çok imkana sahibiz. Onlar köylerde olduğu için her şeye kolayca ulaşamıyor. Bence bu yardımın yapılması çok güzel bir şey” dedi

Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi gençlerin girişimiyle başlatılan projede Anadolu farklı bölgelerinde bulunan okullara eğitim desteği verilecek.

Proje tanıtım toplasına katılan öğrenciler Anadolu’nun köylerinde eğitim hayatlarına devam eden öğrencilere gönderilmek üzere mektup yazdı. Köy okullarında eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini düşünerek mektup yazan Kağıthaneli öğrenciler, davetlilere duygusal anlar yaşattı.


Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
Editör: TE Bilisim