Göztepe’deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar hakkı kullanarak dört gökdelen yapan Taşyapı, Kadıköy belediyesine ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için icra işlemi başlattı.

Yaptığı 9 bin metrekarelik kaçak alandan kaynaklı Kadıköy belediyesinin yaptığı tespitlerin kendisini zarara uğrattığını iddia eden Taşyapı belediyeye tazminat davası açmıştı. Tartışmalı bilirkişi raporuyla davayı kazanan firma belediye taşınmazlarına icra işlemi başlatılması için icra müdürlüğüne başvurdu.

Kadıköy belediyesine işlerini yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat davası açan Taşyapı, gerekçeli kararın açıklanmasının ardından 24’üncü icra Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak Kadıköy belediyesinin taşınmazlarına ve banka hesaplarına el konulmasını istedi.

Camilere bile icra

İcra işlemi başlatılan taşınmazlar arasında camiler, parklar ve muhtarlık binaları da bulunuyor.

Taşyapı’nın haczedilmesini istediği yerler arasında belediye Fikirtepe Camii, Fikirtepe Yeni Camii bulunuyor. Firmanın icra işlemi yapılmasını istediği 25 taşınmaz arasında Ali İsmail Korkmaz Parkı, Moda Parkı, Koşuyolu Parkı, Halis Kurtça Kültür Merkezi, Caferağa Spor Salonu, Kalamış Gençlik Merkezi, Suadiye Muhtarlığı, Rasimpaşa Muhtarlığı da yer alıyor.

Nuhoğlu: Mücadelemiz sürecek

İstanbul Anadolu 6’ncı Asliye Mahkemesinin Taşyapı lehine verdiği gerekçeli karara itiraz ettiklerini açıklayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu “Yüzlerce yurttaşımızın hayatını kaybettiği, şehitler verdiğimiz bugünlerde birileri çıkıyor camilere haciz gönderiyor, halkın kullandığı parkları, gençlerin spor yapığı alanları, kültür merkezlerini almak istiyor. Ben bunu açıklayacak cümle bulamıyorum.  Bir ülkenin haline bakın bir de bunların yaptığına bakın. Halkımızın malını ve parasının kimseye vermeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Taşyapı’nın usulsüz olarak yaptığı 9 bin metrekarelik alana Kadıköy belediyesi itiraz etmiş, ardından İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4’üncü Dava Dairesi yürütmeyi durdurma kararı vererek çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından verilen iskanı iptal etmişti.

Editör: TE Bilisim