Hemşeri davaları, Kadıköy Belediyesinin açtığı davalar, Kadıköylülerin direniş nöbetleri sonucu ,Kalamış'ta yeşil alanı yok edecek ,sahilde yapılaştırmayı artıracak, Kalamış Fenerbahçe yat Limanının özelleştirme ihalesi geri çekildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Yusuf Karakaş

Fenerbahçe Kalamış sahili halkındır özelleştirilemez diyerek açıklama yapan Kadıköy Dayanışması, İhaleye girilen projelerin tamamen değiştiğini, limanın doldurularak büyütülmesine karar verildiği ifade edildi. Açıklamanın devamında ise şunlara yer verildi: ‘’Bilindiği gibi Kadıköy Belediyesi ise o tarihte bu projeye karşı çıkmıştı. Belediyeye göre yeni plan yapı, nüfus ve trafik yoğunluğunu arttıracak, kıyı silueti bozulacaktı. Belediyenin dava açması üzerine Koç Grubu ihaleden çekildi. Uzun bir sessizlik döneminden sonra Limanın özelleştirilmesi için yeni hareket geçen yıl Kasım ayında başladı. 16 Kasım’da yeni bir özelleştirme planı yayınlandı. Yeni sürecin gerekçesi plan tadilatının yapılmasıydı. Özelleştirme İdaresi’nin plan tadilatı olarak planın genelini koruyan değişiklikle başlattığı yeni süreçte ilk teklif verme tarihi 15 Şubat 2018 olarak belirlenmişti. Özelleştirme İdaresi bu tarihi daha sonra 27 Nisan 2018’e erteledi. Son teklif süresi de önceki gün doldu’’.

Kadıköy halkı tarafından kurulan Kadıköy dayanışmasının gündeminde ki bir diğer konu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dört yıldır bitirilemeyen Kurbağalı dere ıslah projesi kapsamında yapılan terfi istasyonu ve borulama işi sırasında yaya yollarının betonla kaplanması oldu. Ağaçların kökünden sökülüp kenara atıldığını ve İBB’yi Doğa düşmanı beton sever olarak ilan etiklerini açıkladı.

Editör: TE Bilisim