GZP başkanı Hüseyin Çetiner ziyaret esnasında Timsal Karabekir’e şunları söyledi : “Zeytinburnu Telsiz Mahallesinde bulunan Dikilitaş’ın üzerinde Kâzım Karabekir caddesi olarak yazıyor ancak burası resmiyette 85.sokak olarak geçiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Platform başkanı olarak daha önce Zeytinburnu Belediye Başkanımız sayın Murat Aydın’a buranın Kâzım Karabekir Caddesi olarak değiştirilmesini önermiştim.

Bu düşüncemizi belgeye dökmek ve Belediye başkanımız ile sizi yan yana getirip ülkemizin kuruluşunda ciddi emek ve katkıları olan Kâzım paşamızın adını şu an sokak olarak anılan ama bir cadde kadar işlek ve öneli olan 85.sokağa verelim talebimizi ilettik.

Timsal Karabekir ise bu talebimizden dolayı çok memnun ve mutlu olduğunu ifade ederek en yakın zamanda bir araya gelelim isteğinde bulundu diyen Çetiner platformumuzun başkan yardımcısı Müzeyyen Kurt ve görüşmemizi ayarlayan yönetim kurulu üyemiz Osman Kumandan’a teşekkür ederim dedi.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkan yardımcısı Eğitimci Müzeyyen Kurt ise şunları söyledi ”Buraya gelirken 100 yaşına yaklaşan Kâzım Karabekir paşamızın kızı Timsal hanımı zor yürüyen, insanları tanımakta zorlanacağını düşünmüştüm. Ancak dinç ve atik bir hanımefendi ile karşılaşınca çok mutlu oldum. Timsal hanım beni sevdi ben de onu çok sevdim inşallah bundan sonra daha sık görüşeceğiz” dedi.

GZP Yönetim Kurulu üyesi Osman Kumandan ise şunları söyledi” Kâzım paşamızın kızı Timsal Karabekir hanımefendi ‘yi ve onun yol arkadaşı emekli Türkçe öğretmeni Neşe Torunoğlu’nun Kâzım Karabekir müzesi ve Erzurum vakfı için yaptıkları çalışmalarını takip ve takdir ediyorum. GZP başkanı ve başkan yardımcımız ile beraber paşamızın kızını ziyaret etmekten dolayı çok mutlu oldum” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim