Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceğin garantisi olan çocuklarımızı büyük bir özveri ile yetiştiren öğretmenlerimiz… Hayatın hızına yetişmek için bir yandan gece gündüz çalışan, diğer yandan da yine hayatın en güzel yanlarından kopmamak için büyük bir çaba gösteren öğretmenlerimiz..

   Onlar kendilerine mütevazı bir isim bularak “Öğretmenler Tiyatro Ekibi” ni kurmuşlar yıllar önce herkesten habersiz. 2003 yılında bir araya gelerek amatör bir ruhla Tiyatro’ya adım atan; ancak sonrasında Tiyatrodan kopamayan sanatsever bir ekip onlar.. “Prova” diye başlayan her çalışmaları, birlikte üretmenin verdiği mutlulukla bol alkışlı oyunlar dönüşmüş bu yıllar içinde.

  Bu ekibin en büyük özelliği, tüm üyelerinin öğretmen olması. Edebiyat öğretmeninden Beden Eğitimi öğretmenine, Elektrik öğretmeninden ilköğretim öğretmenine birçok farklı branştan eğitimci bir araya gelmişler. Tiyatro’nun büyülü dünyası; sahne ışıkları, kostümler, dekor ve en önemlisi seyircileri onları kopamadıkları bir dünyanın içine almış zamanla.  Amatör olarak başladıkları serüven kısa sürede profesyonel bir ekibe dönüştürmüş onları. Sahneledikleri oyunlar arasında; Kapıların Dışında, Bir Evlenme Teklifi, Lüküs Hayat, Sevgili Doktor ve Kibarlık Budalası gibi önemli oyunlar yer alıyor.

  Ekibin eğitmenliğini ise Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü  mezunu olan, oyuncu ve yönetmen Elçin Hanbay Kaya üstlenmiş.. Ekip, çalışmalarını yıllarca farklı okulların salonlarında çalışıp, sene sonunda ise büyük salonlarda izleyici ile buluşturmuş. Bu sezon çalışmalarını ise Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nin desteği ile orada gerçekleştiriyorlar. 

Editör: TE Bilisim