31 Mart 2019' da yapılacak olan yerel yönetim seçimlerine siyasi partiler en iyi adayı seçeceklerini söylüyorlar. Peki gerçekten öyle olabilecek mi yoksa Aşık Mahsuni Şerifin dediği gibi Ankara'da dayısı olanlar yine ön plana mı çıkacak ?

Benin kanaatim odur ki Ankara'da dayısı olan adaylar hiç şüphe yok ki yine allem edip kallem edip aday olacaklar. Tabi olan yine yönetilen halka olacak.

Oysaki Belediye başkanı için daha önce başkanlık yapan bir çok başkan ile yaptığım görüşmede BİR DÖNEM AZ İKİ DÖNEM fazla diyenlerin sayısı oldukça fazla idi.

Değişim ve yenilenmede heyecan ve şevk olduğu biliniyor. Önceki başkan da tecrübe var ama yenisinde heyecan, aşk ve bir şeyler başarma hırsı olduğunu unutmamak gerekir.

İYİ BİR BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLMALI ?

-Samimi ve içten olmalı..

-Halkı sevmeli ve şefkatle yaklaşmalı

-Gönüllere hitap etmeli...Halkın acılı ve tatlı günlerinde mümkün mertebe yanlarında olmalı ...

-Garip gurebayı dinlemeli sorunlarına çare ve çözümler bulmalı...

-Kadrosunda egoları ile hareket eden yönetici bulundurmamalı

-Bütçeyi kullanırken gerçekten yönettiği yerin asli ihtiyaçlarına harcamalı

-İhtiyaç sahibi kişilere yapılan yardımları gizlilik içinde ve hak edene yapmalı

-Yönettiği yerdeki STK, Muhtar ve düşünürlerin fikirlerine önem vermeli,

-Ben yaptım oldu değil de ortak akla önem vermeli...

-Danışman adı altında başka yerlerde çalışanlara maaş vermemeli

  1. liste çok daha uzatılabilir ama özeti şudur halktan alınan vergiler yine halkın en önemli temel ihtiyaçlarına harcanmalıdır.

YENİ HAVALİMANININ ADI ATATÜRK OLMALI

Hükümetin yeni havalimanının adını ne yapacağını bilemiyorum ancak İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalı olarak yaptığımız sokak röportajında Halka sizce Yeni Havalimanının adı ne olmalı sorusunu sorduk.

Büyük Çoğunluk ismi yeniden Atatürk Havalimanı olsun dedi. İkinci olarak da Recep Tayyip Erdoğan Yaptığı için onun adı verilsin diyenler de var.

Yeni havalimanının adı için ben de bir kaç öneri yapayım. Benim birinci Tercihim adı yine ATATÜRK Havalimanı olsun.

Bu isim olmayacaksa sırası ile dğer tercihlerimi de yazayım :

İkinci tercihim NURİ DEMİRAĞ Havalimanı

üçüncü Tercihim VECİHİ HÜRKUŞ

Dördüncü Tercihim HACI BEKTAŞ- I VELİ Havalimanı

Beşinci Tercihim ABDULHAMİT Havalimanı

Altıncı Tercihim İSTANBUL Havalimanı

Yedinci Tercihim HAZERFAN Havalimanı

Sekizinci tercihim CENGİZ TOPEL Havalimanı olsun derim.. Kanımca bunların içinde biri olacak. Bunların dışında bir isim olursa Hükümetin genlerini bilmediğime karar vereceğim. Bir ay içinde akla kara belli olacak...

İNŞAATÇILAR YOLUN SONUNA GELDİ

Gerek www.insaatemlakdunyasi.com gerekse de diğer yayın organlarımızda 2009 yılından bu yana kaleme aldığım bir çok yazımda İnşaat, gıda ve diğer üretim alanlarında çalışan bir çok iş adamının İnşaat alanında geleceği yani sürdürülebilirliği olmayan bir kâr ile büyüyen bu alanda yatırım yapmaya başladılar.

Başta TOKİ ve EMLAK konut olmak üzere herkes arsamızı ne kadar pahalıya satabiliriz dışında bir şey düşünmedi.

Tabi hal böyle olunca Zeytinburnu Ağır Bakım Merkezi ihale ile 4.2 mşlyar TL gibi yüksek bir bedel ile satıldı. En yüksek bedeli OZAK- Yenigün-Ziylan grupları verdi ihale onlarda kaldı. Bu yüklü bedelin karşılığını almak için proje yapan Grup Zeytinburnu ilçesinin Marmara denizi ile olan bağını kesti.

Dünyanın hiç bir yerinde denize yakın yerler diğer binalardan yüksek olmazken biz de kıyı kanunu halkın denizlere ulaşımı gibi temel haklar ranta kurban edildi.

TOKİ ve Emlak konut İstanbul'a o kadar kötülük yaptı ki bunların bir çoğunu KİTABIMDA kaleme aldım. Basın Ekspres yolu denilen bölge dere yatağı olduğu için binlerce yıldır imara kapalı idi.

Üstüne üstlük Eylül 2009' da yaşanan sel felaketinde o zamanki İBB başkanı Dr. Mimar Kadir en çok hasar gören İkitelli Tır garajının yanı başında basına yaptığı açıklamada benim de gözümün önünde aynın şunları dedi "BASIN ESKKPRES YOLUNDA TAPULU İMARLI BİLE OLSA BEDELİ NE OLURSA OLUN NE KADAR BİNA VARSA YIKACAĞIZ".

Peki yıkıldı mı ?

Hayır ...

Ne oldu dersiniz sanki başkan TOPBAŞ yıkacağız gibi bir konuşma yapmamış gibi burası Manhattan gibi olacak açıklamaları yapıldı...

Hele İkitelli Tır garajındaki suların köprü altında basın ekspres yoluna aktığı yerde KÖPRÜYE sıfır denecek yerde MARYAPI ya verilen imar için BEŞ SENE önce Bağcılar Belediyesine bunun doğru bir yapı olup olmadığını bilgi edinme yasası kapsamında sordum. Bana gelen üç satırlık yazıda yapının yasalara göre yapıldığı söylüyordu. PEH, PEH, PEH.....

Sanki ben gece kondu tarzında yasal olmayan bir binamı yapıldı diye sormuşum gibi gelen cevabı arşivime kaldırdım. Er yada geç yağmur intikamını alacak...

O vakit kimse bana metre kareye bu kadar yağmur düştü... Son .... kaç yılın en şiddetli yağmuru veya takdiri ilahi demesin.. Burada yaşanacak bütün sorunların başı TAKDİR-İ İDARİ OLACAKTIR...

2000 senesinden başlamak üzere günümüze kadar geçen sürede İstanbul'a yapılan ihanetlerin verdiği zararı inanın bana 1204 yılında yapılan LATİN İŞGALİ bile İstanbul'a bu kadar zarar vermemişti.

Ataköy sahil mi diyeyim... Bakırköy Sümerbank yerini mi diyeyim... Kuzu Grup tarafından Ataköy sahilinde yapılan SEA PERAL'ü mü diyeyim...Zeytinburnu ilçesindeki ucubeleri mi diyeyim... Başakşehir deki Mall Of İstanbul'u mu diyeyim...Beylikdüzü girişindeki ucube binayı mı diyeyim...Esenyurt'ta Haramidere içine yapılan sayısız ucube yapı için bir şey bile demeye gerek yok...

Özetle Mimarimize aykırı olarak İstanbul'da son yıllarda yapılan ve midemi bulandıran yüzlerce yapı için 3 yıldır bir eser yazdım. Nasip olursa yakında basımını yapacağız.

Dilimde tüy kalmadı ama yine de yapılan İHANETLERİ ÖLENE Kadar yazacağım...

Bu yapıları yapanlar, izin verenler Üç beş kuruş vergi alacaklar ve ilçe belediye Başkanlıkları tehlikeye girmesin diye ses çıkarmayan herkes er yada geç tarihe ve halka hesap vereceklerdir

Son söz KUZU GROUP'a Ataköy sahilinde denize sıfır yaptığınız SEA PEARL projeniz ile Ataköy'deki son kara parçasına tecavüz ettiniz dedik diye hakkımızda İzmir Dikili dahili birçok yerde davalar açtılar.

Şükür ki İstanbul'da hakimler var ve açılan bütün davalarda biz haklı bulunduk... Haklı bulunmaz yapıları durdurdu mu HAYIR...

Beşer durduramadı ama ALLLAH Bir gün TSUNAMİ Veya benzeri bir felaket ile bu tür yapılar yapan herkese CEZASINI VERECEK...

Bundan zerre kadar şüphem yok...

Hadi bakalım hayırlısı ...

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner -17 Eylül 2018