Ortadoğu’nun baş belası İsrail, 1967’den beri bütün uyarılara, BM’nin bütün kararlarına rağmen kan dökmeye devam etmektedir. ABD, bugüne kadar perde arkasında durarak dünya kamuoyuna bu zulümle ilgisinin olmadığını savunmaya çalışmıştır. Ancak Donald Trump’un, Kudüs’te yaşanan son katliamda sergilediği pervasızlığı ABD’nin maskesini düşürmüştür. Netanyahu’nun ve tayfasının katlettiği 60’dan fazla Filistinlinin kanı Trump’un da eline bulaşmıştır.

Tarih, 8 yıl boyunca komada kaldıktan sonra ölen Ariel Şaron’u nasıl ki “kasap” diye anıyorsa Netenyahu’yu da “katil” şeklinde damgalayacaktır. Silahsız, savunmasız insanları, ‘bebek, kadın, yaşlı, engelli’ demeden keskin nişancılara hedef gösteren zihniyet elbette tarih kitaplarında lanetle yerini alacaktır.

Öyle görünüyor ki bu zulüm ya da zulüm yapma arzusu, Trump ABD’nin başında olduğu müddetçe pervasızca sürecektir. Zira, Trump dengesizi ülkesini sadece Ortadoğu’da değil dünyanın birçok yerinde güç duruma sokmaya çalışmaktadır. Adamda üslup, nezaket, merhamet diye bir şey yok. Dünya’nın ABD’den ibaret olduğunu ve kendisini de bütün dünyanın başkanı gibi hissediyor sanki.

Dünya Hitler’e kalmadığı gibi Trump’a da kalmayacak ve aklı selim ABD’li, bu zatı bir dahaki seçimde alaşağı edecektir. Tabii bir daha aday olmaya yüzü daha doğrusu cesareti kalırsa…

BU ZULÜM NEREDEYE KADAR

Zulümle abad olmak mümkün mü? Değil tabii, zulüm ile abad olanın sonu Beyrut Kasabı Ariel Şaron’un ki gibi berbat olmuştur. İnşaAllah, Netanyahu ve o zihniyettekilerinin de sonları en kısa zamanda öyle sonuçlanır.

Netanyahu ve Siyonist düşüncedeki insanların zulmüne Yahudiler de tepki göstermektedir. Nitekim ‘Neturei Karta’ cemaatlerine mensup bazı hahamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu anlamda rahatsızlığını dile getiren ziyarette bulunmuşlardır…

İSLAM ÜLKELERİNİN POZİSYONU

Zulüm ne kadar kötü bir davranış ise zulme ses çıkarmamak, taviz vermek de çok kötü bir davranıştır. Bugün İslam ülkelerine bakıyoruz, bazıları neredeyse “Bana değmeyen yılan bin yaşasın” pozisyonu almış durumdalar.  Müslümanlık böyle olmaz, o yılan bugün Filistin’i sokuyorsa yarın başka bir İslam ülkesine de saldırabilir.

Nitekim, siyonitstler kendilerini seçilmiş, kötülere karşı mücadele eden Armegeddon (siyonizme göre kıyamete yakın çıkacak savaş) askeri olarak düşünüyorlar. Yüce Allah’ın, “Kim haksız yere bir insanı öldürse bütün insanlığı öldürmüş gibi olur” uyarısını dikkate almayacaksın sonra kendini iyi kul olarak addedeceksin. İşte Siyonizm böyle bir mantığa hizmet ediyor.

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler…