Ülkemizde son aylarda çok mantıksız şeyler oluyor.  Nedir bu mantıksız şeyler derseniz hemen birkaç örnek vereyim size.

HDP Eş genel başkanları ve diğer vekiller ifade vermeye gelselerdi tutuklanmayacaklardı sözünü Başbakan Binali Yıldırım dahil  sayısız kişi söylüyor.  
Hiç  bir kişi de yahu  arkadaşlar bu tezinizin doğru olabilmesi için gece yarısı evleri basılıp ifadeye götürülen eş başkanlar ve vekillerin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılsaydı bu çıkışınız makul olurdu. İfade almışsınız ama yine de HAPİS’e götürüyorsunuz.

Bunun gerekçesi içinde ifade vermeye gelseydi tutuklamayacaktı diyorsunuz. Bu sözü söyleyenlere burada MANTIĞIN kırıntısı var mı diye sormak gerek. İfade alınıp bırakılsalardı ifadeye gelmediler bizde polis zoru ile alıp mahkemeye getirdik  tezi mantıklı olurdu. Ancak TUTUKLANMA sebebini ifadeye gelselerdi TUTUKLANMAYACAKLARDI demek aklımıza ve MANTIK bilimi ile alay etmenin dışında bir işe yaramaz.

Bunu söylerken HDP’yi savunmak ve onların avukatlığını yapmak niyetinde eğilim. Ama ilmin izzetini korumak  ve başımızı yastığa koyduğumuz zaman vicdan azabı çekmemek için padişahım çok yaşa kolaycılığına kaçmadan Allah rızası için vicdanımızın sesini dinleyip ona göre yazı yazmanın GAZETECi namusu olduğunu vurgulamak isterim.

HDP 7 Haziran 2015 seçiminden sonra çok ama çok büyük hatalar yaptı. TBMM’ne 80 tane vekil vermişsin. Antidemokratik seçim barajını aşmışsın, halk odaklı siyaset yapıp her seçimde başarının üstüne bir şeyler koyup en fazla 4 seçim sonra iktidar olup BÜTÜN TÜRKİYE’ de söz sahibi olabilme imkanı var iken bunu elinin tersi ile itmek SİYASİ açıdan akılsızlık ve mantıksızlık değil de nedir?

Bu da demek oluyor  ki DHP’ ye akıl verenler amacımız sizin Türkiye de iktidar olmanız değil. Amacımız sizin düzeni karıştırarak  Türkiye’nin halkı ile
bütünleşip MAĞRUR ülkelere dünya 5 ten büyüktür dememek için Türkiye’de terör, kaos ve kargaşa çıkarmanızdır demek olmuyor mu  ?  

Kim ne derse desin  KÜRT halkı ve HDP ye oy verenler  HDP’nin amacının çok oy alıp TBMM’ne  daha güçlü girmek olmadığını  anladı…   
Bu kanıya nereden mi vardım derseniz de size şunu demek isterim.   7 Haziran 2015 Genel seçiminden önce  HDP ile alakalı yaptığımız haberler ve videolar en az 3/4 ay içinde 150 ile 200  bin arasında izlenirken şu an bunun % 10 ‘unu bile  yakalayamıyoruz.   Demek ki HDP artık seçmene cazip gelmiyor. 

Seçmenin oyu hiç kimsenin cebinde keklik değildir. Ak Parti 7 Haziran öncesi seçimde halka vaad  verirken  açıkça söylemezse de  benden başka parti mi var ? Bana oy vermek zorun dasınız modunda idi.

Seçmen de hayır seni 1.parti yapacağım ama tek başına iktidar yapmayacağım dedi.  Sandıklar açıldığı zaman Ak Parti idarecileri beklemedikleri bir KIRMIZI aldılar.

1 Kasım 2015 seçimlerinde Ak Parti Asgari ücret için 1 .300 dedi. Her kesime bir şeyler vaad etti bu seçimden de kıl payı barajı aşarız beklentisi Ak Parti de vardı. Seçmen bu sefer de Ak Partiyi şaşırttı % 49.5 oy verdi. Yani siyasiler hiçbir zaman semen sahil seçimi bilmez demesin. Bu halk ve bu seçmen her şeyin en iyisini biliyor bana.

Bir zamanlar  ANAP’ı iktidar yaptı. ANAP halktan uzaklaşınca   Vatandaş da senin işin  bu kadarmış dedi ve baraj altı bıraktı. Ecevit’in DSP si % 21.75 ile
1.parti oldu. Bir sonraki seçimde halk ancak % 15 oy verdi.

Başbakan sayın Binali Yıldırım İfade vermeye gitselerdi tutuklanmazlardı derken benim aklıma hemen şu geliyor demek ki tutuklanma gerekçeleri ifade gitmedikleri için. Bu da korkunç bir hata değil mi ?  Sayın başbakan ifadeye gitmediler  biz de polis marifeti ile göz altına alıp yargıya teslim ettik. 

Demek ki işledikleri suçları tutuklanmayı gerektiriyor derlerse bu kendi içinde bir mantık barındırıyor. Ama ifadeye gelmedikleri için tutuklandılar TEZİ bence saçma bir açıklamadır.

Herkes kendi işini yapsın lütfen 

Lütfen herkes artık kendi işini yapsın. Bir tekstilci bir gazeteciye neyin haber  değeri olup neyin olmadığını söylerse, asker vatan’a hizmet etmeye çaba harcaması gerekirken halkın silahı ile halka darbe yapmaya yeltenirse , Öğretmen hasta talebeyi aç bırakıp bu eğitimin bir parçasıdır derse, Minibüs sürücüsü öğretmeni darp ederse, kısaca herkes üzerine  farz olmayan işi yaparsa orada ne asayiş kalır ne de düzen.

Ey okurum artık tuzunda koktuğu  bir dönemdeyiz. Vicdanına göre yazı  yazıyorsun  hoşuna gitmeyen kişi ne kadar olumsuz sıfat  varsa hepsini sana söylemekten çekinmiyor.              

Şu an HDP’li vekillerin tutuklanması için ifadeye gelselerdi tutuklanmayacaklardı saçmalığını mantıksız gördüğümü yazdım diye muhtemelen yazdıklarımı başka taraftan anlayıp bana damga vuracaklarını biliyorum ama HAK SAĞ OLSUN bana yeter.                                                                                                                                                                                                                           
Alayınızı Allah’a emanet ediyorum.
İstanbul Times / Hüseyin Çetiner