İstifalar hayırlı olsun
 
Sene 1982 ilkokulu yeni bitirmiş 12 yaşında minik bir çocuktum.O zaman “nitekim” paşa yeni darbe yapmış köyde askere gidip izine gelenlerin asker elbiselerini gösterip bu düğmeyi koparsan altı aydan başlar dediklerini herkes gibi bende çok dinlemişimdir. Bu bile baskı olarak yetiyorken iki de bir halkın parası ve evlatları ile meydana gelen ordumuzun üst kademe yetkilileri adet haline getirdikleri gibi otomotiğe bağlayıp her on senede bir DARBE yaparak milletinin imkanları ile millete kabadayılık yapıyorlardı.
 
Sultan II.Abdülhamid der ki “hiçbir darbeci yıkmakta gösterdiği başarıyı yapmakta gösteremez diye”  ben de buna candan inanırım.
 
Silah ve kaba kuvvetin yerini teknoloji aldı  
 
Benim eklimde silahlı güç var herkes bana boğun eğecek devri bitti artık. Bir düğmeye bastığınız an yazdığınız bir yazının tüm dünyada aynı anda takip edildiği bir ortamda  kaba kuvvet ve silahlı gücün hükmü kalmadı artık.
 
Silaha ve muhtıraya sarılmak Out istifa IN
 
Çok yakın bir süre önceye kadar TSK üst yönetimi istediği her an ister bu gece olsun isterse gündüz olsun e-muhtıra dahil bildiriler yayınlayarak halkın meclisteki temsilcilerine POSTA koyarak ya benim istediğim gibi hareket edersiniz yada ….diyerek bu bildiri size en hafif uyarımdır eğer yakın sürede taleplerimi yerine getirmezseniz genç subaylar rahatsız haberleri ile yandaş medyada postal ve şapka resimleri ile ismini açıklamak istemeyen üst düzey bir komutan’dan diyerek sert mesajlar yayınlanırdı.Hükümetler zayıf olduğu için,ekonomi kötü olduğu için,liderler Dik durmadığı için umumiyetle üç aşağı beş yukarı MUHTIRA’NIN gereği yapılırdı.
 
Şu an ise Hükümet güçlü,ekonomi güçlü ve DİKLENMEDEN dim dik ayakta duran bir başbakan var.Koşaner cezaevindeki generallerin terfi alamayacaklarını bildiği için hükümetten terfilerin bir yıl uzatılması dahil bir dizi yerine getirilmesinden sakınca olan talepte bulundu.Haklı olarak başbakan Erdoğan ‘da bu taleplerin kabul edilemeyeceği bildirdiği için Koşaner paşa ve silah arkadaşları kuvvet komutanları da yapmaları gereken en doğru ve demokratik haklarını kullanarak İSTİFA etmişlerdir.Bu istifaların ülkeye yararlı olacağına can-ı gönülden inanıyorum.
 
Halk çok memnun
 
Bazı okurlarım halkın memnun olduğunu nereden biliyorsun diyecekler hemen cevap vereyim.İstifa kararı geldikten sonra Zeytinburnun’da,Sarıyer’de,Başakşehir’de,Silivri’de, Küçükçekmece’de,Avcılarda,Fatihte,Kadıköy’de değişik siyasi partilere mensup onlarca insan ile konuştum.
 
Ortak kanaat,Başbakan’a bağlı olan genel kurmay başkanlarının bugüne kadar başbakanlara
ve hükümetlere zulmettiklerini söyleyerek İstifaların hayırlara vesile olacağına inandıklarını samimi ve içten bir şekilde ifade ettiler.  
 
Türkiye’nin mi nüfusu büyük Çin’in mi ?
 
Herhalde tarih,coğrafya ve matematik bilenler ÇİN’in Türkiye’den nüfus olarak 25 kat daha büyük olduğunu söyleyeceklerdir.
Bu istatistiki bilgilere kimse itiraz edemez.Peki koskoca ÇİN’de sadece 163 general’a karşın Türkiye’de ise 363 generalimiz var ve bunların çoğunluğu da Ankara’da yaşar dersem ne dersiniz acaba ?
 
Paşaların istifası deprem etkisi yapmadı
 
Bazı basın yayın organlarının ve muhalefet partilerinin paşaların istifası ile sanki ülke kaos’a gidiyor gibi lanse etmeye çalıştılar ama bu söylemlerin halkta karşılığı yok. Poşetçe Necati abim aynen şunları söyledi “ Bu ülke dört tane paşanın istifası ile sarsılmaz.en kötü senaryo alt rütbede ki 4 komutamın rütbesi terfi ettirilir ve istifa edenlerin yerine yeni dört tane komutan gelir dedi.   
 
Komutanlar İzzet-i ikbal ile bab-ı hükümetten çekildiler
 
Koşaner ve silah arkadaşları yapmaları gerekeni yaparak istifa edip Kara da,deniz de ve hava da biz yokuz dediler.Üst amirleri olan Başbakan ‘da mademki siz kendi iradenizle halkın temsilcisi olan başbakan’a istifanızı veriyorsunuz ben de memnuniyetle istifanızı kabul ediyorum diyerek komutanlara hizmetleri için teşekkür etmesi halkta müthiş bir destek gördü.
 
 
Hüseyin ÇETİNER