Kibir Kullerine Karşı Mücadeleye Devam  

Hangi binanın insan yaşamını tehlikeye attığını bilmek zor değil. Her gün yüzbinlerce insanın geçtiği yol kenarlarına
yapılan binalara (Mall Of İstanbul),Dere yataklarına yapılan binalara ( Basın Eskpres yolunda yapılan Binalara) Sahillere (Ataköy sahiline yapılan Sea Pearl ve diğerleri) karşı çıkmak bir insanlık görevidir. İmar verilmemesi gereken yerlerde  bina yapanları da suçlamıyorum. Çünkü onlar kâr amacı güden firmalardır. Ama bunlara izin veren İlçe belediye başkanlarına, İBB başkanına, TOKİ’ye, Emlak Konut’un idarecilerine   tarihin ve gelecek nesillerin çok şey söyleyeceğine eminim .

Şimdi Minik Minik Köşemin Elverdiği Ölçüde İstanbul’a İhanet Eden  Bazı Binalar Hakkında Bilgi Vereyim
Esenyurt ilçesi 10 sene önce 2 veya 3 katlı binaların olduğu bir yaşam sürerken kısa şure içinde 20 veya 30 katlı binalara imar verildi. Binalar büyüdür ama sağlık ve insanlık küçüldü. Alt yapı yeterli değil, sokak yeteri değil cadde yeterli değil ama gök yüzü Allah’ın misali yapın yapabildiğiniz kadar. 

İsmi Üstünde Esenyurt ilçesinde bulunan Haramidere denilen yere son üç dört yılda 15 veya 25 katlı insan yaşamını bir çok yönde tehlikeye atan binalar yapıldı. Ne kadar büyük rant elde ettiniz süper projemi oldu demem bekleniyor benden ama bunu neden diyeyim çünkü er yada geç bu binalar insanlara zarar verecek? Belediye başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu bu binalara izin vererek iyi bir  iş yapmadığını ifade edip Esenyurt bahsini şimdilik kapatayım. 

Bakırköy’ün IRZINA Geçiliyor Ben Hariç Kimseden Tık Yok

Ben zor şartlar altında yerel gazete neşriyatı yapmaya çalışan bir kişiyim. Sadece  Sea Pearl Projesi 3 milyar dolar olan Kuzu İnşaat’a karşı yel değirmenine saldıran donkişot misali Sahilin halka kapatılmasına karşın haber yaparak kamuoyunun dikkatini buraya çekmeye çabalıyorum ama gücüm para ve şöhret karşısında bir şey yapamıyor gibi görünse de  yaptığım çalışmalar tarihe not olarak düşüyor. 

Bakırköy’e yazık ediliyor … 

Bakırköy ilçesi sınırlarında kalan Sümerbank Fabrikası vardı onu yerine Prova 34 ismi ile bir proje yapıldı. Bu projenin üzerinde yapıldığı yerde Merhum Erbakan’ın Fabrikayı ziyaret ettiği esnada bazı işçilerin ta o zaman namaz kılacak bir yerimiz yok talebi üzerine  fabrika yetkililerine talimat vererek küçük de olsa bir cami yaptırdığı ifade edilmişti.

Çevreye ,mahalleye insanlara saygısı olmayan Pruva 34 projesinin sahip ve idarecileri camiyi yıkarak o arsa üstünde HİLTON oteli yaptılar. 

Defalarca haber yaptık salağa yatarak duymadık, görmedik, bilmiyoruz şeklinde 3 maymunu oynuyorlar. Ama o rant sevdalıları ne kadar 3 maymunu oynasalar da biz elimizden geleni yapacağız. Bu proje sahiplerine şu soruyu sormak isterim. Camiyi yıkıp arsa üstüne HİLTION oteli yapma işlemi yaparken vicdanınız sızlamadı mı ?  Burada eskiden olduğu gibi bir cami yapmayı düşünüyor musunuz ?

Kuzu İnşaat’ın Sea Pearl Projesi Ataköy Sahiline Yapılan En Büyük Kötülüktür

Bu konu ile alakalı daha önce çok haber yaptık. Kuzu İnşaat’ta bizim hakkımızda  savcılık suç duyurusu ,maddi manevi davalar açtılar. Tabi biz haklı ve doğru haberler yaptığımız için Yüce yargı bütün davalarda bizi haklı bularak hakkımızda yapılan şikayet  ve açılan davaları RED  etti. Kuzu İnşaat’ın idarecisi Özen Kuzu’ya soruyoruz. Yaptığımız her tarafsız ve özgür habere dava açacağınıza sorduğumuz sorulara cevap verin diyoruz onlar mahkemelere verdikleri dilekçelerde  kendi şirketlerinin reklamını yaparak biz büyük firmayız çok proje yaptık diyorlar. 

Bizim sorularımız siz ne tür binalar yaptınız değil. Ataköy sahilinde bulunan 130 bin M2 lik alanda yaptığınız 3 milyar dolarlık Sea Pearl projesi ile bölgedeki son kara parçası da beton’a teslim edildi.

Ataköy Sahilini halka  kapattınız, burası Turizm bölgesi yer satın alan ama vergi mükellefi olmayan insanlara nasıl tapu vereceksiniz ? Bizim sorularımıza cevap vereceğiniz yerde neden You Tube, Mahkeme ve diğer yerlerde arayışlara giriyorsunuz ?

Bu konu ile alakalı yazdığım “İman Yarabbi’den İmar Yarabbi’ye İstanbul’un Kibir Kuleleri I ” Yargı Kararları Işığında Sea Pearl ,Kuzu İnşaat Gerçeği”. İsimli eserimde bu konuda tafsilatlı şekilde değineceğim için burada bu kadar ile yetinmek isterim.

Marmara Forum AVM 

Bakırköy İlesi Osmaniye Mahallesinde tarihi çırpıcı çayırı üstünde yapılan beton yığını bina başta sona hatalarla doludur. Zaten burada bu binaya bu imar izni verilmemeliydi. Üstüne üstlük de  160 Bin M2 de kaçak inşaat yapıldı. Daha sonra İBB ile yapılan pazarlıkta İBB ye 40 Bin M2 lik ver verildi kaçak yapı normal’e döndü ama benim ve halkın gözünde bu yapı yanlış ve hatalı olarak duruyor. Yollar aynı ama 375 bin M2 lik inşaata izin veriliyor. Buraya imar izni verenlerin vay haline diyorum ve geçiyorum.

Ağaoğlu’nun Central Park Projesi 

İstanbul Mimarlar Odası burada bir çok hata ve usulsüzlük yapıldığını iddia ederek Bakırköy Belediyesinden sordukları sorulara cevap alamadıklarından dolayı yakınıyorlardı. 

Galeriya’nın Yerine Yapılacak Yüksek Katlı Binaya Dikkat

Basına yansıyan bilgilere göre Galeriya’nın yıkılıp yerine daha yüksek katlı bir binanın yapılacağını biliyoruz. Kısaca Bakırköy son yılarda gözünü rant bürüyen müteahhitlerin uğrak yeri oldu. Ne yazık ki bu rant hırsına siyasiler de ortak olabiliyor.

Yakında çıkacak olan kitabımda bu konulara tam anlamı ile değineceğim inşallah.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner 16 Kasım 2016