2019 yılında ülkemizde ve dünyada çok şeyler oldu. Benim açımdan İstanbul için 2019’ un en önemli olayı hiç şüphe yok ki Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugün cumhurbaşkanlığı yolunu açan olay hiç şüphe yok 1994 yılında Refah Partisi adayı olarak girdiği İBB başkanlık seçimini kazanarak o zaman çok büyük sorun olan Su, Çöp ve hava kirliği ile alakalı yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı İstanbul’ halkı tam 25 sene Erdoğan’ın temsil ettiği siyasi görüşe İstanbul’u teslim etti.

31 Mart 2019’da yapılan Mahalli idareler seçiminde Ak Parti işe tepeden baktı ve İstanbul’u kaybetti…

Ak Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın Binali Yıldırım sanki İBB’nin adayı değil de başbakan adayı imiş gibi bir çalışma yaptı ve İstanbul halkı dur bakalım biz başkanımızın 26 tane eskort ile içimize girmesine ve hiçbirimize dokunmadan iş olsun diye toplantılar yapması bizi tatmin etmez.

Biz isteriz ki başkanımıza dokunabilelim ve sohbet edebilelim. Özetle Sayın Binali Yıldırım ve ekibi Z kuşağı olarak tabir edilen 1990 sonrası doğumlulara hitap edecek çok proje anlatamadı.

Bizim adayımız Başbakana muhalefetin adayı ise kenar ilçe belediye başkanı denilerek rakip küçümsendi.

Hiçbir zaman Erdoğan 1994’de İBB adayı olduğu zaman kenar ilçe belediye başkanı dahi değildi demediler.

Halk neyin ne olduğunu görüyor. Ak Partililerin 31 Mart ve 23 Haziran 2019 İstanbul belediye seçimlerinde zerre kadar ders almadıkları ortada .Neden mi İstanbul il başkanlığı aynen görevde, Belediye seçimlerinde aday olamadıkları için ciddi bir çalışma göstermeyen bir çok eski İstanbul İlçe belediye başkanı daha üst görevlere getirildi.

Örnek Beyoğlu eski belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan bakan yardımcısı oldu. Hep aynı kişilere mi görev verilecek arkadaş…

Ak Partililer biz imamoğlu’nu çalıştırmazsak ve İstanbul’da sorunlar artarsa 4 sene sonra halk yine bize İstanbul’u verir diye düşünüyor. Tabi dört sene sonra kime neler olacağını bilemez.

Ancak Elektriğe % 60 zam gelmişken Ak Parti İBB meclis üyeleri çoğunluklarına güvenerek su zammını RED ederlerse veya İmamoğlu İBB başkanı olmadan 10 ay önce KİPTAŞ’ın eski para birimi ile 287 arsaya ödeme yapıp 17 trilyonda proje vs çalışmalarına para verdiği konut alanını belediye’yi kaybedince ilk meclis toplantısında burayı yeşil alana çevirip biz 4 sene belediyeyi aldığımız zaman yeni bir karar alır yeşil alandan çıkarır bina yaparız düşüncesi ile hareket etmesini İstanbul halkına anlatamaz kanısı var bende.

Tabi 2019’da başka işlerde oldu ve 2020’de de olacak.. Çünkü hayat devam ediyor…

Rabbim 2020’yi de ülkemiz ve bizler açısından hayırlı etsin.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner