Dostlar hepinize selam olsun,

32 Yıldır Zeytinburnu ilçesinin suyunu içiyor ekmeğini yiyiyorum bu ilçeye karşı borcumu ödemek adına 2008 yılında "Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu" isimli kitabı yazdım.

Aradan 12 sene geçtikten sonra ilçem olan Zeytinburnu için daha güzel şeyler yapmak istetiğimden dolayı 12 arkadaşım ile beraber 2016 yılında Geleceğim Zeytinburnu Platformu'nu (GZP) kurdum.

Peki bu oluşum ne yapmak üzere kuruldu ?

-“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” Hadis-i şerifini kendimize rehber edindiğimizi her fırsatta söyledik… Bu çerçevede nefsimizi ayaklar altına alarak çalışmaya ahd ettik.

-Arkadaşlarım biz 35 senelik belediye olan Zeytinburnu ilçesinde yapılmayanı yaptık. Kimseden bir kuruş maddi yardım istemedik. Biz mükafatımızı Allah’tan bekledik ama kamu kurumu temsilcilerinin de bu hayırlı çalışmalara seyirci kalması manidar sözünü söylemelerini burada aktarmak isterim.

-Tarihi mekanlarımızı yerli ve yabancı insanlara tanıtarak ilçemize maddi ve manevi olarak değer katmak adına kimseden hatta ve hatta yönetim kurulu üyelerimden de bir kuruş maddi menfaat beklemeden tamamen kendi imkanlarım ile haber, yazı, Yorum, paylaşım, ve tanıtım filimleri yaparak maddi ve manevi bedeller ödedim.

-Kendimi Zeytinburnu’na vakfettim derken sloganik içi boş bir söz olsun diye demedim. Ben gerçekten kendimi Zeytinburnu’na vakfettim.

Yetkililerin en iyi kişiyi aday yapmaları çok mühim…Eğer aday yapılan kişi seçmenin aklına hitap etmiyorsa oy vermeyeceksiniz…

Ak Parti Zeytinburnu Belediye Başkan aday adayı olarak başvurumu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizim adaylarımız Partimize yük değil yükünü almalı demişti.

Adaylarımız talip oldukları yer ile alakalı plan proje ve hayalleri olmalı demişti.

İşte bu ilçeyi kitabını yazacak kadar bilen, tarihi mekanlarımızın maddi ve manevi olarak halkımızın istifadesine sunmak adına 2016 yılında Geleceğim Zeytinburnu Platformunu kurarak ilçe ile alakalı bugüne kadar yapılmayanları yaptık.

Gönül Belediyeciliği yapacak bütün özelliklerin bizde olduğunu biz de değil halkımız söylüyor.

Özetle Erdoğan’ın tarif ettiği hasletlerin bizde olduğuna inandığımız için adaya dayı olduk.

Ancak görünen o ki bunların gereğinin yapılamadığını basına yansıyan haberde görmekteyiz.

Bizim için sorun yok. Hizmet etmek için mutlaka Belediye başkanı olmaya gerek yok. Platform başkanı olarak da biz hizmetimizi yaparız.

Bizim amacımız karar merciinde olursak yapacağımız çalışmaları daha erken yaparız diye aday adayı olma irademizi açıkladık.

İnşallah aday yapılan ve seçilecek olan kişi tarihi mekanlarımızı en güzel şekilde dahili ve harici turizme kazandırmak için çalışır.

Kim seçilirse seçilsin bu fakir ALLAH rızası için elinden geleni yapar… Hizmet aşkımın önünde Kin haset ve kıskaçlığı ayaklarımın altına aldım.

Seçmen ‘den ricam şudur…

Lütfen sizi 5 sene yönetecek adaya oy verirken hiçbir zaman yerel bir yöneticiyi seçerken vekil seçer gibi hareket etmeyin.

Sizin kimin aday gösterilmeye gücünüz yemez ama oyunuza gücünüz yeter. Ben kimi aday yaparsam seçmen ona oy verir diyen anlayışı bir seçmen olarak sağlıklı bulmuyorum.

Ben neye dikkat ederim…

Gönül verdiğim partim oy vereceğim adayı belirlerken Demografik yapıya dikkat etmiş mi ?

Aday ilçeyi ne kadar biliyor ?

Geçmişinde Dernek, vakıf ve halkta ne tür bir karşılığı var ?

Beşeri münasebetleri iyimi ? Güler yüzlü mü ?

Özetle oy namustur… Biz 31 Mart 2019’ da Merkezi hükümeti seçmeyeceğiz örnek vermek gerekirse Zeytinburnu Belediye başkanı seçiyorsak bu başkan adayının bu ilçe ile alakalı ne tür bir projeksiyonu var ona dikkat etek gerekir.

Ben hem Zeytinburnulu bir seçmen hem de yayın grubunun merkezi bu ilçede olan bir kişi olarak OYUMU kullanırken kesinlikle genel başkanların yerel seçimi genel seçimi havasına sokmaların dikkate almayacağım.

Bu bir yerel seçimdir ve benim seçtiğim veya seçeceğim başkan bana ne tür hizmete verecek ona bakar ve ona göre oy veririm yada vermem..

Bu her parti için geçerlidir.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner