Güngören Belediyesi ve Güngören Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle açılan yemek kursu devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen kurs kapsamında 15 -25 yaş aralığındaki Güngörenli gence aşçılık eğitimi veriliyor.

İstanbul Times Haber Merkezi

Güngören Halk Eğitim Merkezi yemek eğitmeni Hanife Başhan öncülüğünde yemek ve mutfak kültürüne dönük teorik ve pratik eğitim alan kursiyerler, hünerlerini yaptıkları birbirinden lezzetli yemeklere yansıtırken adeta usta aşçılara taş çıkartıyorlar. Aldıkları eğitim ile yemek konusunda önemli püf noktaları öğrenen ve farklı lezzetleri keşfederek, önemli tarifler öğrenen kursiyerler, öğrendiklerini uygulamalı olarak hayata geçirme fırsatı da yakalıyorlar. Kurs süresi boyunca derslerde, bıçak kullanımı, doğrama teknikleri, mutfak düzeni, ara sıcak, çorba, zeytinyağlı, sıcak yemek ve pasta yapımı üzerine eğitim alan kursiyerler; masa düzeni, servis, sunum ve süsleme ile ilgili de pek çok bilgi ediniyorlar.Pratik bilgilerin yanında uygulama amaçlı otellerde eğitim ve seminerler veriliyor.

Ağustos ayına kadar sürecek eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı aşçılık belgesinin de sahibi olacaklar.

Mutfakta vakit geçirmekten zevk alan kursiyerler bir yandan hobi edindikleri alanda kendilerini geliştirirken bir yandan da iş hayatları için fayda sağlayacak bir sertifikaya sahip oluyorlar.

Kurs sayesinde aşçılık becerileri noktasında kendilerini geliştirmenin sevincini yaşadıklarımı belirten kursiyerler; yemek yapmanın, sunmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler. Açılan kurslarda bilmedikleri birçok yemek çeşidini öğrendiklerini ve yeni yeni bilgiler edindiklerini belirten geleceğin aşçı adayları, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’a ve kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim