Çanakkale Zaferi’nin 102.  yıl dönümünde ‘Çanakkale ruhu’, Güngören Belediyesinin kurduğu dev platoda canlandırmalar ve dönemin yemek menüsüne ithafen dağıtılacak buğday çorbası ile yeniden yaşatılıyor. 1915’te dünyanın süper güçlerine geçit vermeyen bu aziz milletin evlatları, 15 Temmuz’da hain darbe girişimini kahramanca püskürtmeyi başardı. Bu millet destan yazmaya devam edecek. Çanakkale’de başlayıp 15 Temmuz’a uzanan destan,  Güngören Belediyesinin kurduğu platoda çeşitli etkinliklerle idrak edilecek.

Çanakkale Savaşı’nın 102.  yıl dönümünde Güngören Belediyesi tarafından Güngören Parkı’na Çanakkale platosu kuruluyor. Platodaki etkinliklerle Çanakkale Zaferi tekrar yaşatılırken vatandaşlara Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yemeği olarak bilinen buğday çorbası da ikram ediliyor.  Ayrıca 15 Temmuz’da Çanakkale ruhunu yeniden ihya eden aziz ve necip milletimizin dünyaya vermiş olduğu vatanperverlik dersi sinevizyon gösterileri ve resim sergileri ile Güngörenlilerin ilgisine sunuluyor.

“Çanakkale Ruhunu ve 15 Temmuz Diriliş İradesini Güngören’de Yaşatmak İstiyoruz:  Bizde Ne Destan Biter Ne Yiğit!”

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Çanakkale ruhunu ve onun kutlu bir süreği olan 15 Temmuz diriliş iradesini Güngören’de yaşatmak istediklerini belirterek: “Çanakkale’yi özellikle Güngören’de yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımız başta olmak üzere bütün insanlarımız bu ülkenin geçmişini bilsinler istedik. Çünkü geçmişini bilmeyen bugünü; bugünü anlayamayan yarınını planlayamaz. Bu ülkenin nasıl bir ülke olduğunu, bu toprakların nasıl vatan hâline geldiğini, onu vatan yapabilmek için şehitlerimizin ne fedakârlıklar ile canlarını verdiklerini bilsinler istiyoruz. Bu ülkenin kıymeti bilinsin,  birlikte yaşamanın kıymeti bilinsin, birlikte neler başardığımız görülsün diye bütün çocuklarımızın Çanakkale havasını burada teneffüs etmelerini istiyoruz, inşallah bu konuda başarılı oluruz” dedi. Karaman:” 1915’te dünyanın devlerine boyun eğmeyen bu aziz millet, 15 Temmuz’da hain darbe girişimini canı pahasına durdurmuştur. Çanakkale’de nice Seyyid Onbaşılar, Yahya Çavuşlar şehadet şerbetini içerken 15 Temmuz ve akabindeki süreçte Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler bu cennet vatan uğruna gözünü kırpmadan canlarını feda etmiştir. Bu millet Çanakkale’de yazdığı destanı yüz yıl sonra 15 Temmuz’da yeniden yazdı. Biz de ne destan biter ne de yiğit! “ şeklinde sözlerini tamamladı.

Güngören Parkı’nda kurulan Çanakkale Çadırı, 26 Nisan’a kadar 10.00 ile 17.00 saatleri arasında Çanakkale ruhunu ve 15 Temmuz diriliş iradesini yaşamak isteyen vatandaşlar için açık kalacak. Çeşitli canlandırmaların, sinevizyon gösterilerinin ve resim sergilerinin yapılacağı platoda Mehteran Takımı da millî coşkuyu artıran marşları ve gülbankları ile şanlı geçmişimizin ve ikbal dolu istikbalimizin nağmelerini Güngören semalarına nakşedecek.

“ÇANAKKALE’DEN 15 TEMMUZ’A UZANAN ŞANLI DESTAN “ sergimizin açılışına katılımınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

Editör: TE Bilisim