Kağıthane mülkü amirleri ile engelli öğrencilerin karşılaşmasında kıyasıya rekabet yaşanırken futbol maçı eğlenceli anlara da sahne oldu.

Engelli öğrencilerin sahada verdiği mücadele seyircilerden büyük alkış alırken, tebessümün bol olduğu maç sırasında renkli anlar yaşandı. Ay-tu Spor Tesisleri’nde soluk soluğa geçen mücadelede engelli öğrenciler performanslarıyla beğeni topladı. Zihinsel engelli öğrencilerin karşısında ise Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın takım liderliğinde , Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce ve mülkü amirler yer aldı.
Engelli öğrencilerle birlikte spor yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kılıç, sporun herkesi buluşturan bir aktivite olduğunu ifade etti. Engellilerin ve engelli ailelerinin Dünya Engelliler Günü’nü kutlayan Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, engellilerin yaşamın içerisinde olduğunu belirtti. Başkan Kılıç, “ Bizler, spor, kültür, iş alanlarımızda engellilerle birlikte yaşamımızı sürdürüyoruz. Bugünde engelli gençlerimizle birlikte mücadele ediyoruz” diyerek karşılaşmanın her iki takım için de çok güzel geçtiğini belirtti. Çocukların eğlenerek spor yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Kılıç, hayatın her alanın da olduğu gibi sporda da engellilerle el ele olduklarını belirtti.

Fenerbahçe sevgisiyle futbol oynadığını söyleyen down sendromlu Ali Uçar halı sahada en dikkat çeken isimlerden biri oldu. Karşılaşmanın çok güzel geçtiğini söyleyen Fenerbahçeli Ali Uçar, 7 tane gol attığını dile getirdi. “En büyük Fenerbahçe” diyen Uçar, 5 senedir futbol oynuyorum. Emre Belezoğlu’nu ve Emmanuel Emenike’yi örnek alıyorum. Aziz Yıldırım’a da buradan selamlar gönderiyorum” şeklinde konuştu.

Engelli gençlerin üstünlüğü ile biten maçın 12-5’lik skoru kupayı zihinsel engelli gençler aldı. Dostluğun kazandığı maçta galibiyet kupasını iki takım birlikte kaldırdı.

 
Editör: TE Bilisim