Rumelilinin, Trabzonlunun, Ağrılının, Karslının, Antalyalının, Giresunlunun, Doğu Türkistanlının ve daha birçok yöremizin gencinin bir araya gelerek 2011 yılında kurduğu Zeytindalı Gençlik Derneği 2003 yılından beri kendi içinde yapmaya çalıştığı yardımlarına bu Ramazan’da da devam etti.

Dernek Başkanı Engin Şen çok gizli bir şekilde yürüttüğü bu yardım hareketinin sadece bir kısmını istemeyerek de olsa Gazetemiz ile paylaştı. Başkan Şen, Derneğin Ramazan ayı boyunca yürüttüğü faaliyetler hakkında bizlere bilgi verdi.

“RAMAZAN DA 700 AİLEYE ERZAK DAĞITTIK”

Şen yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi;

2003 yılında 90 aileyle başladığımız erzak yardımlarımızı her geçen yıl arıttırarak hamd olsun bu yıl 700 aileye ulaştık. Erzak paketlerimizi 30 TL ve 50 TL lik kumanyalar halinde ihtiyacı olan ailenin ihtiyacına göre dağıtmaya çalıştık çalışıyoruz. 2003 ten beri elimizde olan ihtiyaç sahiplerinin listelerini yenileyerek takip edip ona göre dağıtım yapıyoruz.

Topladığımız bu erzakları semtimizdeki gönüllü esnaf ve yine gönüllü gençlerden oluşan yaş aralığı 16 ila 40 yaş arasında bir grup ile bu hayır hizmetlerini yapmaya çalışıyoruz.

Bu işi sadece Allah (cc) rızasını kazanmak için, Peygamber Efendimizin (s.a.s) buyurduğu üzere "Komşusu aç yatarken, tok yatan bizden değildir" Hadis'i Şerif-i’ni kendimize düstur edinerek böyle bir hizmeti yöre, milliyet ve görüş farkı gözetmeden gerçekleştirmeye çalışıyoruz.

Ramazan erzak yardımlarımızla ilgili yönetimde toplantı yaparken arkadaşlara ‘malum ekonomik kriz var bu sene belki önceki seneye göre rakamda azalma olmasından korkmuyor musunuz? diye sordum.’ İçimizdeki arkadaşlarımızdan biri olan Fatih Güler kardeşimiz “Engin başkanım, bu da demek değil mi ihtiyaç sahiplerinin sayısı artıyor, ona göre daha fazla hassasiyet göstermeli ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışmalıyız” deyince hakikaten donup kaldım. Ve böyle iyi niyetli ve hizmet ehli kardeşlerimle birlikte olmaktan gurur duydum kendi kendime.

Erzak kolimizde; 1 kg. Bulgur, 1,5 kg. Arpa Şehriye, 1,5 kg. Tel şehriye, 3 adet Sana yağ, 5 adet Çorba, 2 lt. Ayçiçek yağı, 2 adet Salça, 1 kg. Zeytin, 500gr. Tuz, 1 kg. Yeşil Mercimek, 1 kg. Kırmızı Mercimek, 1 kg. Pirinç, 1 kg. Kuru Fasulye, 1 kg. Nohut, 2 paket Makarna, 1 kg. Un bulunmaktadır.

Erzak toplama ile ilgili yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Her sene olduğu gibi biz Ramazan’dan öne erzak toplayacağımızı duyuruyoruz. Duyanlar bilenler yardım yapmak istediklerini söyleyip bize geliyorlar yada biz gidip alıyoruz bağışlarını. Bunlardan biri çok ilginçti benim için. Bir gün dernekte oturuyorum, Ramazan adında 13 yaşında bir kardeşimiz geldi, ‘Engin abi erzak yardımları ne zaman başlayacak’ dedi. Bende ‘3 gün sonra toplamaya başlayıp Ramazan girdiğinde de dağıtmaya başlayacağız,’ dedim. Ramazan gitti, cumartesi günü geldi. ‘Engin abi haftalığımı aldım, benim adıma bir erzak verir misin’ deyip 30TL. verdi. Ramazanın ailesini de tanıyorum biliyorum. 70 m2 dükkandan bozma bir evde, 3 kardeşiyle birlikte yaşayan, kendileri de kıt kanaat geçinmeye çalışan, ilköğretimde okuyan, yazları da ailesine destek olmak için 80 TL. haftalıkla çalışan bir kardeşimiz. Yorumu sizlere bırakıyorum…

Ramazan kumanyasına 1 koli erzaktan tutupta 100 koli erzak bağışı yapana kadar herkese sonsuz teşekkürler. Allah birleri bin yapsın inşallah...

“SOMALİ İÇİN İNSANLIK ÖLMEDİ”

Somali’ye Kimse Yok Mu Deneği vasıtasıyla 1200 kişilik iftar çadırı açtık. Yine geçen akşam Atv’de yapılan ve Sayın Başbakanımızın da öncülük ettiği yardım kampanyasına ZEYTİNDALI GENÇLİK DERNEĞİ adına Başkan yardımcımız Sayın Abdurrahman Çiftçioğlu, canlı yayına Milletvekilimiz Sayın Hakan Şükür vasıtasıyla bağlanıp ve 5.000 TL. bağışta bulunduk. Somali’ye maddi yardım yapmak isteyipte maddi durumu müsait olmayan dernek üyelerimizi, eşimizi, dostumuzu ve arkadaşlarımızı cep telefonlarından SMS yoluyla bağış yapmaya yöneltiyoruz.

Durmak yok, Yardıma Devam...
‘’Afrika’ya yardım elini uzatanlara binlerce teşekkürler. ''İnsanlık Ölmedi'' diyenler, yardım için vaktimiz var. Siyah incilerimizi sevindirmek için haydi yardıma’’ diyoruz.

“ÇOCUKLARIMIZI GİYDİRDİK”

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) olarak dayanışma içinde çalışıp Ramazan ayında Rumeli Türkleri Vakfı vasıtasıyla 35 çocuğumuzu bayram için tepeden tırnağa giydirdik. Yine bu mübarek ayda Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği vasıtasıyla yaklaşık 25 çocuğumuzu bayram için baştan aşağıya giydirdik. Şunu da söylemeden geçmemiz lazım; Bunda emeği geçen Vakıf Başkanı Adnan Şahinler’e ve Dernek başkanı Sadullah Sipahioğlu’na ZEYTİNDALI GENÇLİK DERNEĞİ olarak çok teşekkür ederiz.

Biz hep şunu düşünerek kendimizi bu işe adapte etmeye çalışıyoruz. ‘’Hani malum denize vuran balıkları küçük bir çocuk denize tekrar attığında babası demiş ki; ne yapıyorsun, oğlum burada milyonlarca balık var, sen bunların hepsini kurtaramazsın. Çocuğun verdiği cevap “benim için fark eden bir şey yok baba ama hayatını kurtardığım balık için fark eden çok şey var” diye. Biz sonuçta güvercin misali en azından safımızı belli etmeye çalışıyoruz. Elimizde geldiğince insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah bizi bu istikametten ayırmasın. Amin…

Editör: TE Bilisim