Seçimle birlikte yeniden oluşan Zeytinburnu Belediye Meclisi ilk toplantısını, Başkan Murat Aydın başkanlığında yaptı. 6. Dönemin ilk toplantısında Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Divan Katibi, Encümen, İhtisas Komisyonu ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği üyeleri seçildi.

 

Zeytinburnu Belediye Meclisi, 6. Seçim Dönemi'nin ilk toplantısını, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın yönetiminde yaptı. Usul gereği en genç üyeler Hamiyet Şahinoğlu ve Serkan Akarsu’nun geçici Divan Katipliği yaptığı ilk toplantıda Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan Vekili, Divan Katibi, Encümen, İhtisas Komisyonu ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği üyeleri seçildi.
6. Seçim Dönemi’nin ilk toplantısı olması münasebetiyle saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla açılan meclisi, Başkan Aydın yönetti. Meclisin oluşumu hakkında kısa bilgi vererek sözlerine başlayan Başkan Aydın, “İlk defa bu dönem 37 kişi ile bir meclis toplantı gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 5 yılın sıhhat ve afiyet içerinde geçmesini diliyorum. Bana 3. defa bu konuşmayı yapma fırsatı veren Zeytinburnululara huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz on yıl içinde önemli hizmetlere imza attık, önümüzdeki 5 yıl içinde yapacaklarımız ile bu gök kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Yeni dönemimiz hepimiz için hayırlı olsun” dedi.
Başkan Aydın’ın yaptığı konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Önce Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili seçimi yapıldı. AK Parti Grubu’nun teklif ettiği ve gizli yapılan oylama sonucu, Meclis 1. Başkan Vekili Özcan Doğan (23), Meclis 2. Başkan Vekilli de Lokman Ciğerci (25) oldu. Daha sonra Divan Katibi üyelerinin seçimine geçildi. 25’şer oy alan Yasemin Çon, Serkan Akarsu, Hamiyet Şahinoğlu, ve Engin Şen, Divan Katipliğine getirildi. Encümen üyeliklerine de AK Parti tarafından aday gösterilen Yasemin Çon, Kadir Erbasan ve Hasan Uluocak 25’şer oyla seçildi.
İhtisas komisyonları ise şu isimlerden oluştu;
İmar: Hasan Albayrak, Zafer Alsaç, Sefer Koçabaş (AK PARTİ) M. Ercihan Ekşi, Fikret Konya (CHP)
Bütçe: Aydın Çıkrıkçı, Ali İnal, Cemal Merdan (AK PARTİ) İlkay Biber, Necati Sütçü (CHP)
Hukuk: Özlem Soykan Çiftçi, Yasin Balcı, Yüksel Durmuş (AK PARTİ) Resmiye Göç, Mehmet Yılmaz (CHP)
Tarife: Cahit Bayram, Kadir Erbasan, Mehmet Türkmen (AK PARTİ) Mahmut Kocatürk, Mehmet Tahan (CHP)
Eğitim Gençlik ve Spor: Hasan Sertçelik, Engin Şen, Serkan Akarsu (AK PARTİ) Şenol Yurtseven, Cengizhan Bahçekapı (CHP)
Kültür ve Turizm: Hızır Bek Gayretullah, Hamiyet Şahinoğlu, Abdülaziz Atalan (AK PARTİ) Mehmet Koç, Cemal Aydar (CHP)
Çevre ve Sağlık: Yasemin Çon, Gökhan Kasap, Cemal Merdan (AK PARTİ) Mahmut Kocatürk, Cemal Aydar (CHP)
İnsan Hakları: Yasin Balcı, Hızırbek Gayretullah, Cahit Bayram (AK PARTİ) Resmiye Göç, Mehmet Koç (CHP)
Engelliler: Cemal Merdan, Abdülaziz Atalan, Aydın Çığrıkçı (AK PARTİ) İlkay Biber, Şenol Yurtseven (CHP)
Deprem Çalışma: M.Zafer Alsaç, Mehmet Türkmen, Ali İnal (AK PARTİ)Fikret Konya, Mehmet Yılmaz (CHP)
Ayrıca; AK Parti’den Özlem Soykan Çiftçi, Lokman Ciğerci, Özcan Doğan (asil) Hasan Sertçelik, Kadir Erbasan (yedek) olarak Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği üyeliğine seçildi.

Editör: TE Bilisim