ZEYTİNBURNU’ndaki, Atatürk Öğrenci Sitesi’nde lavabo ve duş yapımı nedeniyle başlayan tadilat, yurtta kalan öğrencileri perişan etti. Öğrenciler koridorlara etüt odalarına konulan ranzada iki kişi kalmak zorunda bırakıldı. Yurtta suların akmadığını söyleyen öğrenciler, "Hiç tanımadığımız kişilerle aynı ranzaları paylaşıyoruz. Kalacak yerimizde yok. Koridorlar pislik içinde" dediler. 

Yeni eğitim ve öğretim yılı yurtlarda kalan öğrenciler için sıkıntılı başladı. Yaklaşık 3 bin üniversite öğrencisinin kaldığı, Cevizlibağ’daki Atatürk Öğrenci Sitesi’nde iddiaya göre, 15 Ağustos’ta 4 katlı olmak üzere 10 blok bulunan yurdun her katına 3’er kişilik duş yapımı ve lavabo tadilatı başladı. Bitmeyen tadilat nedeniyle yurda kayıtlarını yaptıran öğrenciler için 3 blok açıldı. Odalara sığmayan öğrenciler için etüt odaları ile koridorlara ranzalar konuldu. Yer olmadığı için bir ranzada 2 öğrenci kalmak zorunda kaldı. 

Kayıtların devam ettiği yurdun içi şantiye alanına döndü. 15 Ekim 2009’a kadar tadilat çalışmasının biteceği ve diğer bloklarında açılacağı belirtildi. 

Yurtta kalan bazı öğrenciler çok zor şartlarda eğitime ve öğretime başladıklarını belirterek, şunları söylediler: "Koridorlarla pislik içinde. Kediler geziyor. Sularımız akmıyor. Valizlerimizi merdiven altlarına koyuyoruz. Hepimiz hastalanmak üzereyiz. Koridor ve etüt odalarında aynı ranzada ikişer kişi kalıyoruz. Kalacak yerimiz olmadığı için mecburen çekiyoruz. Kağıtlar sürüyor. Bu tadilat çok daha önce bitebilirdi. Daha önce neden yapılmadı? Yetkililer bizim sorunlarınızı bir an önce çözsünler. Perişan olduk"

Süleyman KAYA-DHA, (İSTANBUL)

Editör: TE Bilisim