Sığınmacılar Temel adındaki bir kişinin kendilerinden 10 Bin TL para aldığını  iddia ederek bize onu getirmeden biz buradan çıkmayız dedi


Plansız bir göç ile ülkenin bir çok vilayetine sığınan Suriyeliler etrafa tehlike ve korku salmaya başlıyor. Sümer Mahallesi 25/1 sokakta  KİPTAŞ'ın kenstel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile anlaşıp boşalttığı binalara kimden kiradadıkları belli olmayan 60'a yakın Suryeli aile  evleri tahliye etmemek için güvenlik güçlerine karşı direnişlerini uzun süre devam ettirdi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber

Yıkım işini alan müteahhit firma yetkilileri binalar hak sahipleri tarafından boşaltılıp yıkıma hazır hale getirilmek üzere iken nerdebn geldiklerini  bilmedğimiz 60'a yakın Suriyeli aile burada 3 tane elektriği suyu olmayan apartmanlara yerleşti. 2 Aydır bunların çıkmasını bekliyoruz ama çıkacakları yok. Biz de yasal hiç bir dayanağı olmadan yıkacağımız evleriğ işgal eden Suriyelilerin burayı boşaltmasını istediğimiz için çevik kuvvet,zabıta ve itfaiye'den yardım istedik. Burayı boşaltmak için kararlıyız dediler. 

Mahalle sakinleri burada bir çok sorun ve sıkıntı yaşıyıruz.Aslında KİPTAŞ hak sahipleri ile anlaştığı ve binalar boşaldığı gün yıkım yapılsaydı bugün bu sorun ve sıkıntılar yaşanmayacaktı diyerek tepkilerini ortaya koydular.


Saatler sonra protestocu sığınmacılara İBB'nin Kazlışme spor tesisinde kalma sözü verilmesi ile iş tatlıya bağlandı.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)




Editör: TE Bilisim