İstanbul Times Haber İhbar hattına ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor 

Dikkatli bir okurumuz kısa bir süre önce haber ihbar hattımızı telefon ile arayarak yıllardır görüp üzüldüğü bir olayı bize aktardı.Biz de durumu fotoğraflamaya gidince söylediği kadar da olayın hem üzüdü hemde trajikomik olduğunu gördük.

İstanbul Times Haber Merkezi / ÖZEL HABER

Telsiz mahallesi 85.sokak dikilitaş üzerinde yazılı bulunan bilgiler bizi hayrette düşürdü.Çünkü Dikilitaşın üzerinde bulunan hiç bir yazı doğru değil. 

Bir tarafta yazılan yazıda    : Kazım Karabekir Caddesi diyor orası 85.Sokak  oluyor .                            Bir taraından ise Dikilitaş mahalesi deniliyor şu an Zeytinburnu'nda böyle bir mahalle yok.Diğer yanda İstanbul  1453 Çarşamba akşamı burada kurulan karargah tarafından feht edllmiştir deniliyor.Öte yandan da dikilitaş mahallesi güzelleştirme derneği ibaresi var.

Bizim fotoğraf karelerimize yansıyan bilglerin tamamı bugün gerçek değil. Belediye Yetkililerinden sormak istiyoruz.

Acaba Telsiz mahallesinin daha önceki ismi Dikilitaş mahallesimiydi ?

İstanbul gerçektan Salı günü değil de Çarşamba akşamımı feht edildi ?

Şu an halen ismi 85.Sokak olan yerin ismi hiç bir zaman Kazım Karabekir Çaddesi olmuşmudur ?

Olmayan Dikilitaş Mahallesi Derneği halen faal midir acaba ?

Bu kadar hatalı bilgi bilerek mi buraya yazılmıştır yoksa görülmeyen bir el Milli mücadele kahramanımız Kazım Karabekir Paşa'ya hakaret için mi  buraya paşanın ismini yazmıştır ?

Tatminkar bilgiler alamaz isek Merhum Kazım Karabekir Paşa'nın kızını buraya getirterek yapılan hatanın kamuoyuna göstermesini sağlayacağız..

Bu sorularımızın cevabını belediyenin ilgili birimlerinden bekliyoruz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim