Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 1 yıl önce ev hanımlarıyla bir araya gelip düzenlediği kermesten elde ettiği gelirle, Şemsettin Sami Ortaokulu’nda 3 adet anasınıfı açtı. Anasınıfının açılış törenine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt, Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, kadın meclisi üyeleri ve projeden yararlanan ev hanımları katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen “Bir Dokunuş, Bin Hayat” projesi kapsamında her yıl maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını anaokuluna gönderemeyen 10 ev hanımı, artık hem iş sahibi olacak hem de çocuklarını okula gönderebilecek. Anaokulu eğitimleri boyunca çocukların tüm masraflarını karşılayan Kent Konseyi Kadın Meclisi, aynı zamanda okuttukları çocukların annelerini Halk Eğitim Merkezi’nin meslek edindirme kursuna göndererek, eğitim sonunda sertifika almalarını ve mesleğine uygun olarak sektörde istihdam edilmelerini sağlayacak.

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

Annelere yönelik bir projenin içinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Minik yavrularımızı yeni sınıflarında ziyaret ettik, onlarla beraber olduk. Gözlerindeki enerjiyi gördüm ve onlarla aynı heyecanı paylaştım. Böylesine güzel bir projeye imza attıkları için Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’mizin üyelerine ve başkanına çok teşekkür ediyorum. Şemsettin Sami Ortaokulu’nda 3 ana sınıfının açılmasını sağladılar. Çocuklar bizim geleceğimiz, Rabbim onlara sağlıklı, hayırlı, bereketli ve çok uzun ömürler versin. İnşallah bizlerden çok daha iyi şartlarda yaşarlar ve ay yıldızlı bayrağımız onlar sayesinde daha güzel dalgalanmaya devam eder." diye konuştu.

“KADINLARIMIZ MESLEK SAHİBİ OLACAK”

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, “Kadın Meclisi olarak, her sene farklı bir sosyal sorumluluk projesi için kermes düzenleyip kadınlara katkıda bulunmaya çalışıyoruz. En son düzenlendiğimiz kermesten elde ettiğimiz gelirle de ev hanımlarına ve çocuklara yönelik bir proje gerçekleştirdik. Şemsettin Sami Ortaokulu’nda 3 adet anasınıfı açıp, kreşin tüm maddi ihtiyaçlarını karşıladık. Fakat projedeki asıl amacımız maddi durumu yetersiz olan düşük eğitimli kadınlarımızı bir meslek sahibi edindirmekti. Çünkü ev hanımları çalışıp eve katkıda bulunmak istese de çocuklarını bırakacak yerleri olmadığı için ister istemez iş hayatına atılamıyordu. “Bir Hayat Bin Dokunuş” projesi ile artık anneler Halk Eğitim Merkezi’nde iş sahibi olurken çocukları da emin ellerde eğitim alacak. Projeden yararlanan her annenin çocuğu bu okulumuzda veya evlerine en yakın anaokulunda eğitim alacak. Şimdiden tüm kadınlara hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“ÇALIŞMAK İSTEYEN ANNELER İÇİN BİR FIRSAT”

Projeden yararlanan kadınlardan biri olan Neside Aydemir ise, “Oğlum Mustafa Selim Aydemir 5 yaşında. Onu evde tek başına bırakıp hiçbir yere gidemiyordum. Maddi imkanım el vermediği için anaokulunda okutamıyordum. “Bir Dokunuş Bin Hayat” projesi sayesinde şimdi hem meslek sahibi olacağım hem de oğlumu okutabileceğim, bu yüzden çok mutluyum. Ben, Halk Eğitim Merkezi’nde yeteneklerim doğrultusunda iş öğrenirken çocuğum evime en yakın anaokulunda öğretmenleriyle birlikte olacak. Böylece aklım onda kalmayacak. Eğitimi tamamladığımda ise aldığım sertifika doğrultusunda sektörde alanıma uygun bir işe başlayacağım. Yemek yapmayı, dikiş nakış işlerini ve kuaförlüğü çok seviyorum. O yüzden restoran, mefruşat veya kuaförlük alanında eğitim alıp çalışmayı düşünüyorum.” diye konuştu.

“Bir Hayat Bin Dokunuş” projesi kapsamında Zeytinburnu Şemsettin Sami Ortaokulu’nda açılan 3 anasınıfında sabahçı ve öğleci olmak üzere her yıl 150’ye yakın çocuk eğitim alacak.

Editör: TE Bilisim