Merkezi Zeytinburnu’nda bulunan Sevgi ve Dayanışma Derneği (SEDA-DER) in hazırladığı  ‘İslam’da Tasavvuf ’ konulu programa katılan “Cübbeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü Hoca,  Kerbela ve Ehl-i Beyt sevgisi hakkında yaptığı konuşma ile izleyicilerin büyük beğenisini topladı. 

ZEYTİNBURNU KÜLTÜR MERKEZİ TARİHİ GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞADI 

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan programa Zeytinburnu Halkı büyük ilgi gösterirken 600 kişilik salonda yer bulamayan izleyiciler salonun içinde bulunan merdivenlerde ayakta, salon içine giremeyen izleyiciler ise Kültür Merkezi’nin içine kurulan dev ekranda programı izleme imkanı buldu.  

Açılışa Zeytinburnu’nda siyasi parti yöneticileri de büyük ilgi gösterirken, Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Kemal Hayırlıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet Feti Alparslan ve yönetim kurulu üyeleri ve CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Şenol Yurtsever protokoldeki yerini aldı. 

Sunuculuğunu Semih Deniz’in yaptığı program  Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Dernek tanıtımı için yapılan video ve Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin hayatının anlatıldığı belgesel konuklar tarafından tarafından ilgiyle izlendi.  

Açılış konuşmasını SEDA-DER adına yapan Dernek Basın Danışmanı Gökçen Göksal, Kapitalizm ve kürselleşmenin insani değerlerde meydana getirdiği tahribata dikkat çekerek Sevgi ve Dayanışma Derneği’nin eski hasretlerimizi yeniden gün yüzüne çıkarmak amacıyla kurulduğunu ifade etti. Göksal  “Bugün bir insana selam verseniz acaba benden bir şey mi isteyecek diye düşünüyor, bir yaşlıya yardım etseniz acaba cüzdanımı mı çalacak diye korkuya kapılıyor. Birçoğunun yanına yaklaşıp başını okşasanız yakınları tedirgin oluyor...Ve daha neler neler…Peki Biz bu hale nasıl geldik. Bizi bu hale kim getirdi…” diye konuştu. 

ÖZTÜRK: “ 2005 YILINDA KURULDUK, ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜK” 

Selamlama konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Sevgi ve Dayanışma Derneği Başkanı Birol Öztürk , “Sözlerime başlarken bu geceyi onurlandıran Cübbeli Ahmet Hocamıza ve programımızı tertip etmekte maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu üyelerimize ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini şu şekilde sürdürdü; 

“ Sevgi ve Dayanışma Derneği 2005 yılında Ali Kara hocamızın öncülüğünde bir avuç yardım gönüllüsü ile Zeytinburnu’nda kuruldu. Sayıda az ancak inançta samimi olan bu insanlar geçen 5 sene içinde halkımızın göstermiş olduğu teveccühle Seda-Der’i ilklere imza atan bir dernek haline getirmiştir. 

Zaman içerisinde Zeytinburnu’nda açtığımız 6 Mescit’imiz ile Dernek merkezimizde açtığımız Aşevimiz ile Ramazan ayı boyunca dernek olarak 4000 vatandaşımıza açtırdığımız iftarlarımız ile Kurban bayramında onlarca Kurban kesimi ve yoksul ailelere dağıtımı ile, her ay düzenli yapılan yoksul ailelere erzak yardımları ile her yıl geleneksel hale getireceğimiz sünnet şölenlerimiz ile Seda-Der hizmetlerine devam etmektedir. Hizmette, yardımda sınır olmaz mantığı ile elimizden geldiği kadar yoksul ailelere gerekli yardımları yapıyoruz. Siz değerli misafirlerimizden de bizlere karşı Maddi ve Manevi desteklerinizi esirgememenizi önemle rica ediyorum” dedi. 

Öztürk konuşmasın ardından Cübbeli Ahmet Hocaya programa katılımı ve verdiği desteklerden dolayı, Dernek Basın Danışmanı Gökçen Göksal’da  Seda-Der’e yaptığı desteklerden dolayı Ali Kara Hoca efendiye dernek adına teşekkür plaketi takdim etti. 

CÜBBELİ AHMET HOCA: “ SEDA-DER HAYIRLARIN EN GÜZELİNİ YAPIYOR” 

Gecenin onur konuğu olarak sahneye çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmasına Seda-Der’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirecek başladı ve “ böyle güzel işler yapan bir derneğe herkesin destek olması lazım” dedi. 

“ Ehl-i Sünneti müdafaa da yaptığı güzel hizmetlerden dolayı Seda-Der’i canı gönülden kutluyorum. Allah yardımlarını onların üzerinden esirgemesin.

Zaman çok kötü ve ortalık karışık, hoca kılığında ortada gezinip insanların manevi duygularını kötüye kullanarak paralarını alıp ortadan kaybolan çok kişi var. Dini çıkar amaçlı kullanan bu kötü niyetli kişiler halkımızın paralarını ‘hayır yapacaz’ diyerek toplayıp başka amaçlar için kullanıyor. Halk tabi bunları nerden bilsin, fitresini zekatını veriyor yardımını yapıyor. Yaptığı yardımında doğru yerlere ulaştı mı bilmiyor. Halkımız yaptığı yardımların doğru yerlere ulaştığından tamamen emin olmalı. Bakınız az önce izledik, Seda-Der’in yaptığı hizmetleri izledik. Demek ki bu dernek yardımların amacına ulaşmasında köprü vazifesi görüyor ve hayra vesile oluyor. Sizlerde yardımlarınızı, desteklerinizi Seda-Der den eksik etmeyin” şeklinde konuştu. 

Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Cübbeli Ahmet Hoca sohbetinde, Ehl-i Beyt sevgisinden ve Ehl-i Sünnet Müdafaasından bahsederek izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. 

Haber: Ferdi TÜRK- İstanbul Times / HABER MERKEZİ 

 ( Gecenin tamamının yer aldığı video görüntülerini www.sedader.org ve www.alikarahoca.net adreslerinden izleyebilirsiniz)

Editör: TE Bilisim