ZEYTİNBURNU’NDA ANKETLER NE DİYOR MURAT AYDIN MI ? ADİL EMECAN MI ?

 Zeytinburnu’lu Dostlara ,

Halk tabiri ile Zeytinburnu ilçesinde seçimin hiçbir başkan adayı için çantada keklik olamadığını vurgulamak isterim.

Birçok okurum bana mail atarak ve telefon ederek bu hafta Murat Aydın ve Dr.Adil Emecan hakkında kısa bir analiz yapmam talep edildiği için bu haftaki köşemi her iki tecrübeli belediye başkanına ayırdım.

Zeytinburnulu 198 bin seçmen hangi adayın daha güzel  ve iyi hizmetler yapacağına inanıyorlarsa elbetteki ona oylarını vererek belediye başkanı yapacaklardır.

Şu an Murat Aydın’da Dr.Adil Emecan’da canını dişine takarak müthiş bir çalışmanın içine girmiş durumdalar.

 Yeni düzenleme ile İstanbul’un 39 ilçesi oldu.En kritik seçimlerden birisinin yaşanacağı ilçelerden biriside hiç şüphe yok ki  Zeytinburnu olacaktır.Bu ilçenin kitabını yazan bir yazar olarak burada yaşayan halk ve seçmen hakkında detaylı bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.Bunun için de seçim sonuçları kesinlikle 2004 yerel seçimleri gibi çok farklı Sonuçlar doğurmayacaktır.Yani Ak Parti  % 53,CHP de % 21 oy almayacak.

Bunu tahmin etmek de çok zor değil sanırım.Partilerin ilçe başkanlıklarına.,seçim bürolarına,ve anketlere baktığınız zaman üç aşağı beş yukarı durumu görmek de mümkün zaten. Şimdi her iki adayın durumunu sahip olduğumuz bilgiler ışığında kısaca analiz  edelim.

 Mevcut Başkan Murat Aydın

Eleştiriler karşında tahammül etme becerisi daha önce bir siyasi partinin  il başkanlığında görev yaptığı için çok gelişmiş bir adaydır.Sevmediği olaylar cereyan ettiği zaman aşırı tepki göstermez yapacağı karşı çalışmaları zamana yayarak yapar.Bulunduğu dönemi sorunsuz yaşamak için gerekli atraksiyonları yapar.Zaman zaman yıllar sonrasını da hesaba katarak ona göre de belirli  çalışmalar yaptığı görülmüştür.Şiddet ve kaba güçten hoşlanmaz.Kendi ismini yıpratmamak için basit polemiklere girmez.Büyük şehir belediye başkanlığı yapan Ali Müfit Gürtuna ve Kadir Topbaş dönemlerinde başkanlarla iyi ilişkilerde bulunarak ilçesine bir çok yatırımları İBB sayesinde kazandırmıştır.

1999 dan günümüze başkanlık yapmaktadır.başkanlık koltuğunu elinde aldığı Dr.Adil Emecan’ı kendisine en büyük rakip olarak görüyor.

Son haftalarda CHP adayı Dr.Adil Emecan’ın girmediği ev,elini sıkmadığı işyeri sahibi bırakmaması karşında kendisi de ciddi bir halk ve esnaf ziyareti faaliyetine ağırlık verdi.Murat Aydın Kadem Emanet’in kendi tabanından seçmen alacağı endişesi taşıyor.

Seçime on bir gün kala hiç bir aday diğerine göre önde değil.Şu an tüm şartlar eşit.Kısaca Zeytinburnu’nda çok adil bir seçim olacağı kesin.Bakalım gülen taraf  kim olacak hep beraber Göreceğiz on gün sonra.Daha önce Murat Aydın her hafta anket açıklıyordu ama bir iki haftadır anket açıklamıyor acaba bir sorun mu var ?diye düşünenlerin oranı oldukça fazla.

Halkın söylediği en önemli şey Ak Parti adayı Murat Aydın’da ve çalışma arkadaşlarında 2004 seçimlerinde ki heyecan ve şevk yok diyorlar.  

Dr.Adil Emecan

Kendisine muhalif olan insanların Adil Emecan’ın seçim kampanyasında kullandığı paraları doktorluk maaşından aldığı para ile mi yapıyor tezine karşılık rakiplerim de belediye başkanlığı maaşından aldıkları para ile mi seçim çalışması yapıyorlar diyerek cevaplayan Emecan’ın yükselişi  devam ediyor.

Her gün ayrı bir meslek grubuna kahvaltı ve yemekli programlar yapan Dr.Emecan  mümkün mertebe çok insana ulaşarak başkanlığı almanın hesabını yapıyor.

İşyerlerine Müşteri Velinimetimizdir levhası verdiği için bu  levhayı gördüğümüz her yerin   Emecan tarafından ziyaret  edildiğini anlıyoruz.Ev hanımlarına da önlük ve diğer promosyon ürünleri veriyor.

Kendine seçim süresince destek olan kardeşi Halil Emecan ile geçen hafta yaptığım görüşmede kardeş Emecan  işsizlikten yakınanlardan tutunda sağlık sorunları olanlara kadar günde ortalama dört yüz kişi ile telefon görüşmesi yaparak  dertlerine deva olmak için çalıştığını ifade etti.

Şu an bir anket yapılsa Zeytinburnu ilçesinde  ismi en çok gündemde  olan kişi sorulsa öyle inanıyorum ki Dr.Eemcan ilk sırlarda yerini alır.Pazar günü bile sabah sata 7 de mesai başlıyor.Belediye başkanları normal zamanlarında da bu şekilde işlerine sarılsalar ülkemizin kısa sürede tüm sorunları hal olur ve on yıl gibi bir sürede de İsviçre’yi bile zenginlikte sollarız.

Dr.Adil Eemcan geçen hafta içinde iki kez gazetemize ziyaretler yaparak birlikte yapacağımız çalışmanın alt yapısı hakkında bilgi aldı ve bilgi verdi.Çok yakın bir süre için de kısmet olursa ciddi bir çalışma başlatabileceğimiz müjdesini veren Emecan  başkanlığı kaptırdığı Murat Aydın’dan tekrar alacağına kesin inanıyor.Buna ekibi de  dahil.

Emecan Rakibi Murat Aydın’ın bu süre içinde halka doğru dürüst ilan ettiği hiçbir vaadi olmamasını Murat Aydın’da heyecan ve proje olmadığına yorumlayan Emecan bizde proje ve heyecan çok halkımız bize görev verirse neler yapacağımızı görecektir diyor.

Zeytinburnu halkı 29 Martta en iyi kararı vererek başkanını seçecektir.

Komşum ve Aile dostum Fikret Konya

Çeyrek asırlık belediyeci olan ve Türkiye de en uzun süre Belediye başkan yardımcılığı yapan üç kişiden (Diğerleri Reşat Akçay,Reşit Oral)biri olduğu bilinen  Fikret Konya Zeytinburnu belediyesi kurulduğu günden beri içinde olan birisi.Burada ilk kuruluş aşamasında fen işleri müdürü olarak göreve başlamış.Daha sonra başkan yardımcı olan Konya 1999 da Murat Aydın başkanlığı kazanınca bu kez de Avcılar’da belediye başkan yardımcılığı görevine devam etmiş.Deprem sürecinde Avcılar da acı tecrübeler yaşamış bir belediyeci olarak Zeytinburnu için depremle ilgili yapılmış olması gereken birçok şeyin yapılmadığını ifade eden Konya,yakın bir süre önce Avcılar Belediye başkan yardımcılığı görevinden istifa  ederek ülkemizin büyük bir holding’inde görev almış.CHP Zeytinburnu ilçe  örgütü kendisine  meclis üyeliği teklif edince kabul etmiş.Şu an ikinci sıra meclis üyesi adayı olarak çalışmalarına devam ediyor.

İlçesinde ve komşuları tarafından oldukça sevilip sayılan On beş yıllık komşum ve CHP meclis üyesi adayı tecrübeli belediyeci Fikret Konya’da geçen hafta benimle defalarca görüşerek fikir alışverişinde bulunmuştur.Fikret başkanın CHP de olmasının parti için  büyük

Bir kazanım olduğunu belirtmek isterim.Gazetemizde arkadaşlarımızın Fikret başkan ile  yaptığı söyleşiyi okumanızı tavsiye ederim. 

Fikret başkan ve Emecan’ın yepyeni projeleri var.Mesela sahile sınırı olan Zeytinburnu ilçe  halkının yeteri kadar sahili kullanamadıklarına inanıyorlar.Mahallelere ücretsiz servisler konularak halkın belirli saatlerde sahile taşınıp oradan da alındıkları noktalara tekrar bırakılacağı,ilçemizdeki işsizlerle ilgili işlevsel bir veri bankası kurulacağını bu banka sayesinde işsizlerin iş bulacağı işverenlerinde burada personel temin edebilecekleri bir mekanizmayı ciddi manada hayata geçirmek istediklerini halka açıklamış durumdalar.

Sanatsal faaliyetlere yeteri kadar yer verilemediğini açıklayan Konya birçok Zeytinburnulu sanatçı şair ve yazar etkinliklerini maalesef başka yerlerde yapıyorlar.Bu da Zeytinburnu belediyesi’nin bir ayıbıdır diyerek  görüş belirtti.

Yol bordür taşları sağlıklı bir şekilde yapılamadığı için yağmurlu havalarda birçok bodrum katını su basıyor ve yıllarca orada oluşan nem ve rutubet gitmiyor gibi bir çok şikayet aldıklarını da ifade eden Konya’nın ilçe için güzel çalışmalar yapacağına olan inancımız tamdır.

İlçemizde seçime giden tüm partilere başarılar dilerim. 

h.[email protected]

 

 

Editör: TE Bilisim