ZEYTİNBURNU KÜLTÜR ve SANAT MERKEZİ’NDE

     “I. ÇOCUK VE GENÇLİK GÜNLERİ”

    19-23 Nisan tarihleri arasında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası kapsamında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi; Çocuk Vakfı, Zeytinburnu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boyalıkuş İllüstratörler Grubu ile ortaklaşa “I. Çocuk ve Gençlik Günleri” organizasyonu gerçekleştiriyor.

    Organizasyon kapsamında yazar-çocuk buluşmaları, çocuk tiyatroları, çocuk filmleri gösterimleri, çocuk kitapları fuarı ve illüstrasyon sergisi olacak.

    Çocuk kitapları illüstrasyon sanatının tanıtımı ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını yürüten “Boyalıkuş İllüstratörler Grubu”nun çizerlerinin eserlerinin sergilendiği sergi “Çocuktaki Resim” adını taşıyor.

    1990’dan beri, Türkiye’de çocuk merkezli çalışmalar yürüten Çocuk Vakfı işbirliği ile değerli 7 çocuk edebiyatı yazarı, çocuklarla buluşacak.

    19 Nisan Pazartesi saat 15.00’te Salih Zengin, 20 Nisan Salı günü saat 14.00’te Mevlana İdris, saat 15.00’te Bestami Yazgan, 21 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te Aytül Akal, saat 15.00’te Ayla Çınaroğlu, 22 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te  Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin, saat 15.00’te ise Fatih Erdoğan çocuklarla, öğretmenlerle ve ebeveynlerle buluşacaklar.

    Mavi Tiyatro’nun sahneye koyacağı  “Doğanın Büyüsü” adlı oyun ile Renkli Sahne’nin çocuk tiyatrosu “Bilgi Sarayı.Com” 23 Nisan Haftası etkinlikleri içerisinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde izlenebilecek çocuk tiyatroları arasında yer alıyor.

    Tüm hafta boyunca, günde 3 seans olarak “ Pıtırcık” ve “Aslan Kralın Oğlu Leo” filmleri izlenebilecek. 

      “Çocuk Kitapları Fuarı” da etkinlik süresince açık olacak.

Editör: TE Bilisim