Sosyal belediyecilik Zeytinburnu'nda her yönü ile yaşanıyor 

Zeytinburnu’nda Karadeniz rüzgarı estiren Hamsi Ve Radyo Festivali’nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı.
Zeytinburnu'nda Karadeniz rüzgarı estiren Hamsi ve Radyo Festivali'nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Hamsi yiyebilmek için uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar bir yandan da Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Zeytinburnu Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi ve Radyo Festivali'nde 15 bin kişilik hamsi ikramı yapıldı. Vatandaşlar bir yandan hamsinin tadına bakabilmek için saatler öncesinden uzun kuyruklar oluştururken diğer yandan da Karadeniz müzikleri eşliğinde horon oynadı. Havanın güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar aileleriyle birlikte Zeytinburnu Meydanı'nda organize edilen festival alanını doldurdu. Festivalde TRT Kent FM'den Fatih Mühürdar'ın 'Şehri İstanbul' Programına Konuk olan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın tüm İstanbulluları festivale davet etti.

ZEYTİNBURNU BELEDİYESİ ÜNLÜ DJ'LERİ AĞIRLAYACAK

Binlerce vatandaşı Zeytinburnu Belediyesi olarak ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Murat Aydın, "Hamsi Şöleninde binlerce hemşerimiz burada. Festival sadece hamsi festivali değil aslında radyo festivali düzenliyoruz. İstanbul'da yayın yapan 18 tane radyo 9 gün süreyle buradan Zeytinburnu Meydanı'ndan seslenecekler" dedi

"FESTİVALE 10 BİNLERİ BEKLİYORUZ"

Festivalin içerisinde yöresel tatlar etkinliği bulunduğunu da ifade eden Başkan Aydın, "Yöresel tatlar etkinliğine bugün hamsi festivali ile başladık. Yarın çiğköfte şölenimiz olacak. Önümüzde ki ayın Nisan ayının dördünde Rumeli Böreği etkinliğimiz olacak. ve 5 Nisan Pazar günüde yine Zeytinburnu Meydanı'nda Türkistan Pilavı etkinliğimiz olacak. 10 binleri bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ZEYTİNBURNU ULAŞIM BAKIMINDAN EN ELVERİŞLİ YERLERDEN BİR TANESİ"

Zeytinburnu'ndaki festivale gelmek isteyen herkesin festivale kolaylıkla ulaşım sağlayacağını da sözlerine ekleyen Aydın, "Zeytinburnu Meydanı'na Üsküdar'dan buraya maksimum 20 dakika da gelinebiliyor. Üsküdar'dan Marmaray'a bineceksiniz 9, 10 dakikada Kazlıçeşme Meydanı'nda oluyorsunuz 5, 6 dakikada yürüyerek burada ulaşabiliyorsunuz. Pendik'ten Kartal'dan, Kadıköy'den, Üsküdar'dan çok rahatlıkla buraya ulaşılabiliyor.

Zeytinburnu İstanbul'un ulaşım bakımından en elverişli yerlerinden bir tanesi. İstanbul'u bekliyoruz. Yöresel tatları bekliyoruz. Etkinlik süresince, radyo festivali süresince radyomuz yayın yapacak. Bu yayında da ünlü Dj'ler burada olacak. Zeytinburnu'ndan İstanbullularla buluşmuş olacağız" ifadelerini kullandı. Festivalde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Nazlı Aslan, "Bugün balık festivali için burada geldik.

Belediyemizin yapmış olduğu festivali çok beğendik. Çocuğumla birlikte bu güzel günde buraya katıldım ve mutluyum her şey çok güzel, ortamda çok güzel" dedi. Her yıl düzenlenen festivale katıldığını belirten Nevzat Işık isimli vatandaş ise,"Festival her yıl oluyor her yılda katılıyorum. Hamsinin lezzeti çok güzeldi. Çok lezzetliydi. Murat Aydın'a çok teşekkür ederiz. Böyle bir etkinlik düzenlediği için" şeklinde konuştu.

Kaynak:İstanbul  Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim