Engelliler Haftası’nda çocuklara bir destek de Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden geldi. Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi bu yıl dördüncüsünü düzenlediği geleneksel kermesle engelli çocuklara yeni bir özel sınıf daha yaptırıyor. Zücaciyeden yöresel tatlara, hazır giyimden süs eşyalarına kadar birçok ürünün piyasadan çok daha ucuza satıldığı kermesin açılışını Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven ve protokol üyeleri birlikte yaptı.

13 Mayıs Cumartesi gününe kadar açık kalacak kermeste gömlek, pijama seti, çorap, yazlık kazak, bileklik, kolye, yüzük, bez çanta, tespih, terlik ve havlu gibi birçok ürünü bulmak mümkün. Yöresel tatlarda da maharetlerini döktüren kadınlar ev baklavası, şekerpare, revani, Kıbrıs tatlısı, fıstık ezmesi, mercimek köfte, gözleme ve börek gibi birçok lezzetleri tezgahlarda satışa sunmuş durumda.

“SOSYAL BARIŞA KATKIDA BULUNUYORLAR”

Kermesi sosyal barışa katkı olarak nitelendiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bugün 15 Temmuz Meydanı’nda 4. Geleneksel Kermesimizi gerçekleştiriyoruz. Kermesi düzenleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanımız Gülmen Güven’i ve üyeleri gönülden tebrik ediyorum. Çünkü onlar Zeytinburnu’nda sosyal barışa katkı veriyorlar. Geçen sene açtıkları kermesten elde ettikleri gelirle engelli çocuklar için 3 özel sınıf yaptırmışlardı. Bu sene de engelli kardeşlerimize özel bir sınıf daha yaptırmak için tekrar harekete geçtiler ve bunun için tüm var güçleriyle çalışıp bu kermesi açtılar. Dezavantajlı kardeşlerimizin durumunu iyileştirmek için gayret gösteren Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne ve bizi yalnız bırakmayan siz Zeytinburnulu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Ben inanıyorum ki bu topraklarda herkes kucaklaştığı zaman ortada herhangi bir engel kalmaz. Gönlümüzü birbirimize açacağız. Gönlümüzü aile bireylerimize, komşularımıza tüm insanlığa açacağız. İşte O zaman tıpkı şu anki gibi ortada hiçbir engel kalmayacak.” dedi.

Konuşma sonrası kermesi gezen Başkan Aydın, uğradığı standlardan alışveriş yaparak sosyal sorumluluk projesine destekte bulundu. Aldığı ürünleri çocuklara hediye eden Aydın, açılış gününe özel gerçekleştirilen Yöresel Tatlılar Yarışması’ndaki tatlılardan da yemeyi ihmal etmedi.

Editör: TE Bilisim