Gazilerden,sitem var

Zeytinburnu ilçesinde ikamet eden yüzlerce Kore ve Kıbrıs gazisi Türkiye Muharipler ve Gaziler derneğinin Zeytinburnu şubesini kurmak için ilgi bekliyor.

 İstanbul Times Haber Merkezi

 Ali Yılmaz Karaahmet,Aziz Tuna ve Sebahattin Barık’tan oluşan Zeytinburnu Gazi’lerini temsilen Gazetemizi ziyaret ederek genç nesillere tecrübelerini aktarmak istediklerini ifade ettiler.

 Ali Yılmaz Karaahmet şunları ifade etti ;

1974 Harekatında Kıbrıs beş parmak dağlarında Rumlara karşı girişilen harekatta sıcak temas’ta harbe katılan Ali Yılmaz Karaahmet yaptığı konuşmada şunları söyledi “ Türkiye Muharipler ve Gaziler derneği ülkemizde kamu yararına çalışan dört dernekten birisidir.Genel merkezimiz Ankara olmak üzere İstanbul il derneğimizin merkezi ise Sirkeci’dir.İstanbul İl başkanımız emekli albay sayın Ahmet Kendigel başkanımız önderliğinde İstanbul’un 39 ilçesinde temsilcilik kurmak istiyoruz.

Başkanımız bana ve arkadaşlarıma da Zeytinburnu ilçe temsilciliğini kurma görevi verdi.Zeytinburnu kaymakamımız ve Belediye başkanımız sağ olsunlar başlattığımız oluşum için gerekli destekleri verebileceklerini ifade ettiler.

Bizim neslimiz zor şartlar altında büyüdüğü için aza kanat etmesini biliyoruz.Zaten belediye başkanımız ve kaymakamımızda da  fazla bir isteğimiz yok. Biz yaşlı üyelerimizin rahat girip çıkabilecekleri bir mekan ve üyelerimizin törenlerde giyecekleri tek tip üniformalardan oluşan 100 takım giysi ile Zeytinburnu ilçe irtibat büromuzu açabiliriz dedi.

Karaahmet konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Kıbrıs harbinden bu yana tam 36 yıl geçmiş.Kıbrıs Gazilerinin yaş ortalaması 60 civarındadır.Kore gazilerimiz ise 80 yaş çıvarındadır.Biz istiyoruz ki ortaöğretim okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize uygun ortamlarda (konferans veya spor salonları) girdiğimiz savaşta yaşadığımız tecrübeleri evlatlarımıza aktarmak istiyoruz. Sahip olduğumuz tecrübe ve bilgi birikimlerimizin bizimle mezara gitmesini istemiyoruz diyerek konuşmasını tamamladı.

Kıbrıs Gazisi Aziz Tuna 36 Yıl önceyi şöyle anlattı ;

1974 yılında Kayseri hava indirme tugayı olan Zincidere’de vatani görevimizi yaparken gelen emir üzerine Kıbrıs’a çıkarma yapılacağı bilgisini aldık. Benimde içinde yer aldığı 3.tabur,3.bölük olarak Kayseri de bulunan Erkilet hava üssüne geldik.Uçaklarla Kıbrıs Peş parmak dağlarına indik.6.5 ay burada Rumlar’ a karşı savaştık.Çok şükür zaferle ülkemize geri dönmek nasip oldu dedi.

Bir başka Kıbrıs Gazisi Sebahatin Barlık İse  kucak dolusu Kıbrıs harekatı fotoğrafı ile gelmişti

Gazetemizi ziyaret  eden ekip içinde yer alan Kıbrıs gazisi Sebahattin Barlık ise 1974 Kıbrıs barış harekatında çektirdiği onlarca fotoğrafı bize gösterirken sanki o günler’ e geri dönmüş gibi oldukça duygulandı. Barlık sahip olduğu fotoğrafları çok önemsediğini ifade ederek bunlar benim için çok önemli bir manevi değere sahiptir dedi.

Barlık konuşmasını Belediye başkanımız sayın Murat Aydın bizi 36 yıl önce savaştığımız bölgelere götüreceği müjdesini vermişti.Araya belediye seçimleri ve referandum çalışması girince bu sözü yerine getirmek için vakti olmamıştı.Ancak şu an hiçbir engel yok.Başkanımız uygun bir zamanda bizleri Kıbrıs’a götürebilse ve biz de o zamanlarda Kıbrıs halkından meydana gelen mücahitlerle yana yan’a gelsek çok memnun ve mutlu olurum dedi.

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner nezaket ziyareti nedeni ile şunları söyledi;

Vatanımız için canlarını ortaya koyan gazilerimizin gazetemize yapmış olduğu ziyaret’i çok önemsiyorum.Ali Yılmaz Karaahmet,Aziz Tuna ve Sebahattin Barlık nezdinde Zeytinburnu’nda 100, İstanbul’da ise 7.000 civarında Kıbrıs ve Kore gazisi olduğunu öğrendim.

Hepsine saygılarımı sunmak isterim. Gazetemizi ziyarete gelen Gazilerimiz o kadar onurlu ve gururlular dı ki kıt imkanlarına rağmen kendilerine destek olma fırsatı bulamayan yetkilere kesinlikle hiçbir kötü söz ve davranışta bulunmamaları işte gazi dediğin böyle olur dedirtti.

Çetiner konumasını şöyle tamamladı;  Gazete olarak gazilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız dedi.Ziyaret nedeni ile gazi temsilcilerini gazete ana kapısına kadar uğurlayan Çetiner  bugüne kadar yüzlerce kişi veya kurum gazetemizi ziyaret etti ama benim için Gazilerimizin burada olması hepsinden çok önemlidir dedi.Gazilerin asker selamı vererek gazeteden ayrılmaları ise ziyarete ayrı bir renk kattı. 

HABER SERVİSİ : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim