Zeytinburnulu Dernekler tek çatı altında

 

Zeytinburnu’nda Aktif olarak Faaliyet Gösteren, 21 Derneğin Başkanı bir araya gelerek Zeytinburnu Dernekler Federasyonun ilk adımı olan Dernekler Platformunu kurdu.

 

İstanbul Times Haber Merkezi

Dernekler Platformuna şu ana kadar, Zeytinburnu Ordulular Derneği-Zeytinburnu Trakyalılar Yardımlaşma ve Kültür Derneği - Mardin Dargeçitliler ve Çevre Köyleri Derneği - Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği - Tüm Elazığlı İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği - Zeytinburnu Samsunlular Kültür Sosyal ve Kalkındırma Derneği - Kars- Ardahan- Iğdır Zeytinburnu Hemşehri Konseyi - Erzincanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği - Tüm Giresunlular Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği - Zeytinburnu Sinoplular Derneği - Doğu Türkistan Göçmenler Derneği - Konya Bozkır ve Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği - Bigalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği -Avrupa Yakası Romanlar Dayanışma Derneği -İstanbul'daki Çankırı Sanayici ve İşadamları Derneği -Kas-DER Kastamonulular Dayanışma Derneği -Erikli Baba Kültür Derneği, MAGDER olmak üzere toplam 21 Dernek katıldı.

Platform Başkanlığına, Samsunlular Derneği Başkanı Yıldıray Baş, Sekretaryasına ise, Karadenizliler Derneği Adına Av. Meral Çil, Tüm Elazığlılar Derneği Adına Taylan Demirelli, Zeytinburnu MAGDER adına Mehmet Emre Pekgönenç getirildi.

Zeytinburnu Dernekler Platformu Başkanı ve Yardımcıları en kısa süre için gereken bütün çalışmaları yaparak Platformu Federasyona taşıyarak Zeytinburnu Dernekler Federasyonun kuracak. Zeytinburnu Dernekler Federasyonunu daha geniş bir çatıya ulaştırmak için Platforma katılımlar devam ediyor.


İTHA. 

Editör: TE Bilisim