Un Beyaz'da Çay ve Kahve Keyfi Bir Başka Oluyor 

Ekonomik fiyatlarla ve güler yüzlü personelleriyle Sabah 8'den Gece 1'e kadar hizmet vermekte olan“Un Beyaz”’ın ulaşım noktalarına yakın olması da en büyük özelliğinden biri.

İstanbul Times Gazete ve Tv Muhabiri Elif Günay Zeytinburnu’nda bu kadar gözde olan  “Un Beyaz” ın sahibi Mehmet Gazioğlu ile sohbet eşliğinde röportaj yaptı. 



Öncelikle Bize Kendinizden Ve “Un Beyaz” Fikrinden Bahsedermisiniz ?

Ben Mehmet Gazioğlu. Genellikle Yurtdışına çalışan bir işadamıyım. Bu bağlamda Yurtiçi ve Yurtdışından yanıma gelen çokça misafirlerim oluyor.Misafirler İstanbul’a geldiği zaman onları ağırlamak için akşam onları alıp Florya’ya, Ortaköy'e ve Bakırköy'e yemeğe götürüyordum.Zeytinburnu’nda oturulup yemek yenilecek bir yer yoktu.Ben bir Zeytinburnuluyum. Benim yerimZeytinburnu’nda, çevrem, ailem, her şeyim Zeytinburnu’nda. Bu inşaat başlayınca buraya bakıp burada güzel bir yer yapacağım derdim. Ve Bu “Un Beyaz” fikiri böylece ortaya çıkmış oldu.

Peki, Zeytinburnu’nun Sizin İçin Başka Bir Önemi Var Mı?

Fatih Sultan Mehmet
, İstanbul’u fethetmeye geldiğinde, ilk Zeytinburnu’na Kazlıçeşme’ye yerleşmiş ve buradan surlara hücum etmiştir. Bence, "İstanbul, önce Zeytinburnu’ndan başlar. Onun için Zeytinburnu İstanbul’dan önce vardır." 

Ben Yüksek öğrenimimi İstanbul’da tamamlarken bir yandan da araştırma yapardım. O araştırmalar içinde beni cezbeden en önemli yerlerde Kudüs'tür. Bilindiği gibi, Dünyada semavi kitap olan 3 Din Kudüste’dir. 

Dünyadan milyarlarca insan Kudüs’e gidiyor. Fakat sonradan baktım ki dünyada aynı Kudüs’ün özelliğini taşıyan bir Zeytinburnu var. Zeytinburnu’n da 3 Hak Dinin Mezarlıklarını da burada görebiliyoruz. Peygamber Efendimizin kaç kuşaktan torunları Zeytinburnu’nda. En büyük örneğiMerkez Efendi. Eskiden Burada zeytin ağaçları vardı. Mesela ben Zeytinburnu’n girişlerinde zeytin ağaçları olsun isterdim ki ilçemize gelenler Zeytinburnu’na ağaçları görerek geldik desinler. Aynı zamanda Zeytinburnu dünyadan birçok göç almış kültür topluluğudur. "Niçin Zeytinburnu?" diye bir soru sordunuz bu soru için ayrıca şahsınıza çok teşekkür ederim. İstanbul Times Gazetesi veİstanbul Times Tv böyle olabilmeli! Yıllardır ben birçok meslektaşlarınızla görüşmeler yaptım fakat henüz bir kişi bana bu suali sormadı.

“Un Beyaz” İsim Nerden Geldi?

Biz bu işe başladığımızda alt katta "unlu mamuller" üretiyorduk. Üstü kafeterya idi. Unlu mamul ağırlıklı olunca personellerle birkaç isim yazdık ve anket yaptık. Anketin sonucunda “Un Beyaz” çıktı. Bu isme karar verdik patentimizi aldık ve patentli bir markamız var.

“Un Beyaz”ı Geçmişten Günümüze Dersek Neler Söylersiniz ?

Burada önce hizmet sonra para kazanmak diye bir hedef belirledim. Çünkü hizmet sağlamadan uzun süreli var olamazısınız. Hizmette insanlar öncelikle rahat etmek istiyor. İnsanları para aracı görmeden bunu yapmak gerekiyor. Yer benim kendimin olduğu için kira derdim yoktu. Önce para kazanma'yı düşünmedim. İsim yapmak, insanların güvenilir olarak gelebileceği bir yer sunmak istedim. Önce gençlerin, orta yaşlıların, yaşlıların ve çocukların rahatlıkla oturabileceği yeri meydana getirdikten sonra kazanmayı düşündüm. Buda yavaş yavaş gerçekleşiyor. 

Peki, Rahatlık ve Güven Diyorsunuz, Bunu Sağlamak İçin Neler Yapılıyor? İnsanlar Neden UnBeyaz’ı Tercih Etsin ?

Önceleri burası normal bir kafeterya kabul edilmişti. Sonrasında müşteriler sürekli gelmeye başlayınca burası gelen kişiler için bağımlılık yaptı.“Un Beyaz”, orta halli insanların gelebileceği bir yer. Fiyatları ne yüksek ne de alçak tutuyoruz. Bunun içinde kaliteye çok önem verdik. Restoran bölümü için özel bir reklam yapmadık ağızdan ağza dolaştı. Yerimiz gerçekten insanın ruhunu dinlendiren Teras Cafe niteliğinde deniz manzaralı bir yer. Yazın son derece havadar, kışın ise ısıtma sistemi ile sıcacık olan kapalı bir yer. Sabah 8 den gece 1 e kadar açığız kadar hizmet veriyoruz. Kahvaltı ve yemek ustalarımız ayrı geliyor. Aynı zamanda tavla dama ve zekâ oyunları da oynamak isteyenler için de iyi bir yer.

Aynı zamanda, Buraya gelen gruplara imkânlar tanıyoruz 

En alt katımız grup yemekleri, doğum günü yapanlara, nişan kına ve önemli toplantılar için ayrılmış bir bölümdür. Eğlence isteyenlere müzik seti sistemi kurup rahat edebilecekleri ortamı sağlıyoruz ve oraya cafeterya müşterisi almıyoruz

“Un Beyaz”'ın Ürünlerden Bahsedelim

Benim ustam Bolulu lüks otellerde çalışmış bir Usta. Fastsfood yiyecekleri rahatlıkla hazırlayabilen ve bunun eğitimini almış bir kişi. Zeytinburnu bunu ilk zamanlar kaldırmadı ve fiyatları düşürmek zorunda kaldık. İnanıyorum ki bunu ücret olarak başka bir müessese yürütemezdi. Fakat benim imkânım vardı müşterilere hizmet verebilmek için hatta çoğu şeyi cebimden verdim. Şimdi oturmuş müşterilerim var aynı zamanda un beyazın kalitesini duyan birçok misafirlerimiz var.

Menülerden Bahsedecek Olursak Neler Söylersiniz?

Menümüz çok zengin sulu yemek haricinde Fastfood türü çok çeşidimiz var. Eti kaliteli almak, malzemeleri iyi bir toptancıdan almak, marka olmayan malzemeyi almamak gibi şartlarım var. Bunları yapınca kalite sağlanıyor. Ayrıca “Un Beyaz”a özgü Zeytinburnu’nda bulunmayan kahvelerimiz var. Diğer önemli hususta sunum. Sunumun bir ölçüsü yok görselliğe önem veriyoruz. Servis ve sunumda iddialıyız.

Son olarak toparlayacak olursak ? 

İşin özü ben Ticret yapan bir insanım, burası için tek düşüncem Zeytinburnu’nda her kesimin gelebileceği bir mekan oluşturmaktı. Buraya gelenler huzur içinde olsun adeta kendi evlerinde gibi olsunlar istiyorum. Personellerimle her hafta toplantı yapıyoruz. Onlara ilettiğim en önemli husus“Kalp kırılmasın” oluyor. Hakikaten de buraya gelen birçok müşterimizle akraba gibi olmuş gibiyiz. Bu hizmete devam ettiğimiz sürece, onların çocukları hatta gelecek çocukların çocukları daUnBeyaz’ı bilecek ve gelecekler. 

UnBeyaz’da Perşembe günleri zengin kahvaltı menümüze ilaveten dünyaca meşhur“mıhlama” yemeği ücretsiz ikram edilmektedir. 
 
Bizlerde verdikleri bilgiler ve hoş sohbet için UnBeyaz'ın sahibi Mehmet Gazioğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı  (İTHA)
Editör: TE Bilisim