Zeytinburnu Teksas mı oluyor ?

İstanbul Emniyet müdürlüğünün yayınlamış olduğu kent raporunda Zeytinburnu'nun cinayet ve kapkaçta istanbul'un 39 ilçesi içinde ilk sırada yer aldığını ortaya koydu.

İstanbul Times Haber Merkezi

İstanbul Emniyet müdürlüğünün bir süre önce açıklamış olduğu kent raporunda ilginç detaylar ortaya çıktı.Raporda gasp ve yankesicilikte Beyoğlu,hırsızlıkta Beşiktaş,cinayet ve kapkaçta ise Zeytinburnu'nun iki dalda birden şampiyon olduğunu ortaya koydu.

Kent Koseyleri ne iş yapar ?

İstanbul Times Haber araştırma ekibinin ilçede yapmış olduğu saha arştırmalarında bu oranların aşağıya çekilmesi adına kurumların kısa,orta ve uzun vadede doğru dürüst projeler üretmedikleri ortaya çıktı.

Hükümetin kanunla kurulmasını istediği kent koseylerinin amacı ilçelerin gerek duyduğu sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine katkı da bulunmak olduğu biliniyor.Ancak bir çok ilçe belediye başkanları Kent Konseyi benim insiyatifindeki yönetim kurulu üyelerinden oluşsun isteği kent konseylerinin beklenen yararı vermemesini beraberinde getirdiği iddia ediliyor..

Zeytinburnu ile alakalı bir kitap ve yüzlerce makalesi bulunan Gazetemiz yazarı Hüseyin Çetiner konu ile alakalı şunları söyledi ;

İstanbul Emniyet müdürlüğünün kent raporunda açıkladığı sonuçların Zeytinburnu mülki idare amirleri tarafından ne kadar irdelendiğini bilemiyoruz..Ancak şunda eminim ki derinlemesine bir çalışma yapılmamış.Eğer derinlemesine bir çalışma yapılsaydı bu ilçe ile alakalı tek kitap yazan şahsımla da temas'a geçmiş olmaları gerekir diye düşünüyorum.

Eğer bir ilçe CİNAYET ve KAPKAÇTA ilk sırada yer alıyorsa,mülki idare amirleri ilçede söz söyleyebilecek her kesi acil olarak bir araya toplayıp bu sıkıntıları aşabilmek için ne yapmamız gerekir sorusunu kendilerine sorup acil olarak çareler aramaları gerekir diye düşünüyorum.Zira Zeytinburnu İstanbul'un 39 ilçesi için de Cinayet ve kapkaç 'da şampiyon olmuşsa burada yaşayan her kes hiç bir şey olmamış gibi hareket edemez.Hele yöneticiler daha hassas olmak durumundadır.

Bilim'e ilim'e,yazar'a ve sanatçıya gereken değer verilmezse Kapkaç ve Cinayet azalmaz 

Gerek tarihte gerekse bugün hangi ülke gelişmiş ve ilerlemişse mutlaka araştırma geliştirmeye,bilim adamlarına önem verdiği ortaya çıkar.Bundan 200 yıl önce Osmanlı araştırma geliştirme ve bilim adamlarına sahip çıktığı için dünyanın lideriydi.Bugün ise ABD bu boşluğu doldurduğundan dünyanın liderliği ve hakimliğide haklı olarak onların eline geçmiş oldu. Fatih Sultan Mehmet han İstanbul' u feht edince ilk önce bilim adamlarını bir araya toplayarak İstanbul'u dünyanın en önde gelen ilim şehri yapmıştı. 

Sporcuya Ödül var yazar'a sanatçıya ve gazeteciye hiç bir katkı yok !... 

İlçe Belediyesi her hangi bir spor dalında başarılı olan bir öğrenciye üç beş bin liralık ödül verirken ilçe ile alakalı bilimsel yayınlar verenleri hesaba katmaması düşündürücüdür. Elbette spor dallarında derece yapanlara ödül verilsin bu çok güzel ve teşvik edici bir çalışma.Kim buna destek oluyorsa takdir edilmesi gerekir.Ancak ülke için çalışan bilim adamına yazar'a ve sanatçıya da sahip çıkılmalıdır ki yazar ve sanatçılar da yaşadıkları yer için projeler üretebilsin.

Necip Fazıl'ı Okuyanlar bugün iktidarda

Bügün ülkemizi idare edenler'in büyük çoğunluğu mutlaka üstat Necip Fazıl Kısakürek'in kitaplarını ve makalelerini okuyup etkisinde kalmışlardır. Necip Fazıl'a destek olmak adına Merhum Adnan Menderes'in  örtülü ödenekten üstat'a destek olduğu da biliniyor.

Zeytinburnu Cinayet ve Kapkaçta değil bilimde ve eğitimde birinci olsun

Zeytinburnu ilçesi gerek Bizans gerek Osmanlı gerekse de Cumhuriyetin ilk yıllarında tam anlamı ile bir din,ilim ve tasavvuf merkezi konumundaydı.Sur içine en yakın yer olması bakımından Cumhuriyetin ilk farbrikaları bu ilçenin çevresinde kuruldu.

Fabrikalarda çalışmak üzere Anadolu da göç eden vasıfsız işçiler başımızı sokacak bir evimiz olsun düşücesi ile derme çatma gece kondular yaparak ilçenin o güzel şöhretini yerle bir ettiler. İlçemizi  Cinayet ve Kapkaç'tan kurtarmak için minicik katkısı bile olabilecek her kesten istifade ederek Zeytinburnu modeli denilebilecek güzel bir proje ile bir an önce ilçeyi bu iki kötü imajdan kurtarmak adına her kes elini taşın altına koymalı.

Zeytinburnu'nda bu gidişat böyle davam etmez 

Son yılarda ilçede davasa inşaat yatırımları yapılıyor.Bu yatırımların hak ettiği değeri alabilmesi ve ilçenin bir cazibe merkezi olabilmesi için bir an önce yazarlardan,işdamlarından düşünürlerden oluşan sivil bir çalışma mekanizmasının kurulup ilçenin imajına yönelik çalışmalar yapmasının yararlı olacağını düşünüyorum.   

Murat Aydın'ın danışmanları ne iş yapar ? Halk onları,onlar halkı  tanıyor mu ?

İlçe halkının başkanın danışmanlarını tanıyıp tanımadıklarını bilemiyorum ama bu ilçenin kitabını yazan,gazetesinin merkezi burada olan bir kişi olarak doğrusu başkanın danışmanları kimdir ? ne iş yaparlar ? nerede yaşarlar ? gibi bir çok basit sorunun cevabını ben bile bilemiyoken halkın bileceğini de pek tahmin etmiyorum.

Okuyan araştıran insanlar olarak mutlaka her birimizin Zeytinburnu için yapacak ve söyleyecek bir şeyleri olmalıdır.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim