Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale gelen bayramlaşma merasimi bayramın 3. günü çok görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Birçok siyasinin, işadamının, üyenin ve Rumeli hemşerilerin hazır bulunduğu merasim Rumeli insanı açısından çok önemli gelişmelere sahne oldu.

Bugünün belki de en önemli sürprizi belediye meclis üyesi ve dernek başkan vekili Engin Şen beyefendinin daveti üzerine derneğe gelen Zeytinburnu Belediye başkanı Sayın Murat Aydın oldu. Rumeli camiasına küs olduğu söylenen belediye başkanın derneğe gelerek Rumeli camiasının yanında olduğunu bir defa daha gösterdi.

Dernek başkanı Recep Akan’in sürprizi ise dernek binasının mülkünün satın alındığını söylemesi ile Rumeli insanını coşturdu. Bunun üzerine Belediye Başkanımız Murat Aydın’ın derneğin teşrifine yardımda bulunacağını söylemesi ve 2010 yılında ilkbahar sonu veya yaz başı gibi Üsküp’e ziyarette gidileceğini ve belediyenin bunun için 2 otobüs tahsisi edeceğini bildirmesi dernekteki insanları çok memnun etti ve büyük alkış aldı.

Yalnız burada belediye başkanımızın isteği; annesi babası orada doğup oraya gitmemiş evlatlarımızın ecdadının doğduğu görmesi demesi ayrı bir alkış topladı. Sonra müzikler eşliğinde dernek üyeleri ve hemşeriler hep beraber Rumeli yöresel oyunları ile eğlendiler.

Daha sonra sırasıyla Zeytinburnu Belediyesi Meclis üyesi ve Dernek Başkan Vekili Engin Sen, CHP il meclis üyesi Yasar Dindar kısa birer konuşma yaptılar.

Haber: Murat ERGÜN

Editör: TE Bilisim