Zeytinburnu Halk Eğitim Müdürü Orhan Ayyıldız yaptığı konuşmada şunları söyledi

Sayın Kaymakamım, Değerli Protokol, kıymetli katılımcılar;

İlçe Planlama Kurulu Toplantımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Toplantımızın amacı; Yaygın Eğitim kapsamında Merkezimizde yetişkinlere yönelik olarak yürüttüğümüz faaliyetleri, sizinle paylaşmak; İlçemizde bulunan bütün Kamu Kurum kuruluşları ile Belediye Başkanlığı ,Dernekler, Vakıflar, Sendikalar ,Hastaneler ve Meslek kuruluşları ile iş birliği yapılarak elde edilecek yeni imkan ve fırsatlar ile daha çok vatandaşımıza ulaşmayı ve hizmet götürmeyi planlamaktayız.

Sayın Kaymakamım; müsaadenizle Kurumumuzun yürüttüğü faaliyetlerle ilgili sunumumu arz etmek istiyorum.

Sayın Kaymakamım; yukarıda arz ettiğim bu faaliyetleri kıt imkanlarla 3 yılda 4 defa hizmet binamızın yeri değiştiği halde gerçekleştirdik.

İlçemizin nüfusunun 380.000 olduğu düşünüldüğünde; nüfusun 200.000’i çocuk ve örgün eğitime devam eden öğrenciler olduğu varsayılırsa geriye kalan 170.000 vatandaşımız hedef kitlemiz kapsamında kalmaktadır.

Kalıcı ve yeterli bir hizmet binasına kavuştuğumuzda yıllık kursiyer sayımızı 100.000’in üzerine çıkarmayı hedeflemekteyiz.

Orhan Ayyıldız'ın sunumu detaylı ve bilgi vericiydi

Zeytinburnu Halk Eğitim Mekezi müdürü Orhan Ayyıldız 2018-2019 Eğitim öğretim senesi içinde yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı.

Ayyıldız İSMEK ve Zeytinburnu Belediyesi'nin yaptığı bütün kursların resmi işleminin Halk Eğitim merkezi üzerinde yapıldığını ülkemizde örgün eğitim dışındaki bütün faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü tarafından Halk Eğitim merkezleri tarafından yerine getirildiğini ifade etti.

Kurslara kabul yaşının 14 olduğunu üst yaş sınırı konusunda engel olmadığını ifade ederek güzel kurslar ile halkımızın hayatını kolaylaştırmak için sürekli çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi.

Sunum bitiminde Kaymakam Mehmet Makas bütün katılımcılara söz Halk Eğitim merkezinin çalışmaları hakkında fikirlerini aldı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim