"Kötülükleri bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz" düsturuyla harekete geçen, iyilikseverler kervanına katılan Zeytinburnu Kent Konseyi Halep için yardım topladı.

İstanbul Times Haber  Merkezi / Müzeyyen Kurt


Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan iç savaştan  mağdur olan kadınlar ve çocuklar, yaşlılar ve yaralılar kısacası yardıma muhtaç olan insanlar için bir elde Zeytinburnu Kent Konseyi'nden uzandı.


Kadınlar yardım topladı


Gönüllü çalışan Zeytinburnu Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri  Halep’te  ihtiyaç  sahiplerine ulaştırmak için yardım topladı.

İhtiyaç sahipleri için raf ömrü uzun olan gıdalar, bebek mamaları, bisküviler, makarnalar, kuru gıdalar ve bakliyat, her çeşit giyişi ürünü, ayakkabı, ile diğer bir çok ihtiyaç  malzemesi başta olmak üzere bir çok yaşam malzemesi toplandı.

Hiç kullanılmamış elbiseler, montlar bere atkı vs. kıyafetler, ayakkabılar, çocuk bezi ,hijyen malzemeleri, battaniye  başta olmak üzere çok çeşitli ürünler  Halep'lilere gönderildi.


Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmeni Güven gazetemize şunları söyledi”
Coğrafyamızda yaşanan savaşlarda en çok kadınlar ve çocuklar mağdur oluyor. Suriye’nin Halep şehrinde yaşanan acımasız savaşta aç ve susuz kalan kadın ve çocuklara derman  olması bakımından ülkemizde yüzlerce tır dolusu yardım malzemeleri gönderildi. Biz de kadın meclisi üyeleri olarak bu duruma seyirci kalmamak adına yardım toplama kervanına katıldık”dedi.


Hangi kolide ne olduğu üstünde yazıldı


K
adın meclisi üyeleri topladıkları ürünleri özenli bir şekilde hangi kolinin iöçinde hangi ürün olduğunu da üzerine yazarak  dağıtımda kolaylık olması açısından da ince bir düşünce şekli ortaya koymuş oldular.


Kadınlar Çorbada Bizimde Tuzumuz Olsun Dedi


İstanbul’daki zor hayat şartlarına rağmen Suriye iş savaşında mağdur olan kadın ve çocukların çaresizliğine sesiz kalamayan  Zeytinburnu Kent Konseyi üyeleri

Çorbada bizim de tuzumuz olsun diyerek karınca kararınca emekleri ile topladıkları ürünleri Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne teslim ettiler.

Tırlara yüklenen yardım malzemeleri dualarla yola çıktı.



Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İHTA)

 

Editör: TE Bilisim