Eğitim Bir Sen Zeytinburnu temsilciliği Güzel hizmetler yapıyor 

Haluk Ündeğer Lisesi müdürü Ahmet Çoşkun’un  başkanlığını yaptığı Eğitim Bir Sen Zeytinburnu temsilciliği öğretmenevinde Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun o müthiş anlatımı eşliğinde yüzlerce üyesi ve STK.temsilcisine güzel bir bilgi ziyafeti sundu.

İstanbul Times Haber Merkezi

Katılım çok yoğundu

Pazar günü erken saatte olmasına rağmen eğitim camiası başta olmak üzere siyasi parti ilçe başkanları ve STK temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı sohbet toplantısı beklenenin üzerinde bir ilgi ile karşılandı.

Bu ilgi hem Eğitim Bir Sen 1 nolu İstanbul şube başkanı Emrulllah Aydın’ı hem de Zeytinburnu temsilcisi Ahmet Coşkun’u mutlu etti.Daha lise öğrencisi iken yapılan şiir okuma yarışmalarında ilçe birinciliği olan Ömer Şerif Turan’ın çok güzel seslendirdiği Akif’in ATİ şiiri beğeni ile dinlendi.

Katılım ve organizasyon konusunda fedakar çalışmalarının sonucunu alan İstanbul 1 nolu şube sekreteri Ömer Çakmak’ın mutluluğu da gözlerinden okunuyordu.

Tarihi sevdiren adam Yavuz Bahadıroğlu tarih ve eğitim içerikli müthiş bir sunum yaptı

Konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un bir dörtlüğü ile giriş yapan Bahadıroğlu nasılsa bu ülkede şiir okuyanları cezaevine atıyorlar daha sonrada başbakan yapıyorlar.Seçime de altı ay gibi kısa bir süre kaldığı için belki beni de başbakan yaparlar diye şiir ile konuşmama giriş yaptım diyerek katılımcıları gülmekten kırıp geçirdi.

Eğitimci sert ama mert olmalı

Hiç bir insan doğuştan kabiliyetli doğmaz.Osmanlı devleti ileride önemli mevkilere gelecek olanların eğitimleri ile daha dört yaşında iken ilgilenirdi.Özelikle padişahlar devlet ve hükümet işleri ile meşgul oldukları için kendisini yetiştirmiş ve adına Lala denilen kişiler şehzadelerin eğitim işleri ile bizzat ilgilenirdi. Bu ilgi ve alaka belli bir yaşa kadar teorik yapılır daha sonra padişah olma şansları olan şehzadeler Manisa,Trabzon ve benzeri şehzade şehirleri denilen yerlerde filli olarak devlet ve ordu işleyişini de öğrenirlerdi.

Muhitlerin insan hayatında çok önemi var

Muhitlerin de insan yaşamında çok önemli olduğunu vurgulayan Bahadıroğlu Mehmet Akif Ersoy  etrafı camilerle dolu olan Fatih ilçesinde doğmuştur.Bu semtin Akif’in hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Yavuz Bahadıroğlu konuşmasında bir çok noktaya temas etti.

Osmanlı eğitim sistemi gönüllere hitap ederdi

Osmanlı’nın eğitim sistemi gönüllere hitap etmek üzere kurulmuşken bugün dünyayı sömüren ABD.nin eğitim sistemi ise fırsatçılık üzerine kurulduğunu söyleyen Bahadıroğlu Selçuklu devletine bir çok yenilik kazandıran Nizamülmülk’ün kurduğu eğitim sistemi saygı sevgi ve ahlak üzerine kurulmuştu dedi.

Nizamülk mülk’ün Selçuklularda  kurduğu eğitim sisteminde devlet içinde en yüksek bütçeyi eğitime ayırdığını gören komutanlar Sultan’a biz Bizans’ı feht etmeye hazırlanıyoruz ama savunmadan çok eğitim’e bütçe ayrıldığından şikayet edince Sultan Melikşah Nizamülmülk’ü çağırıyor neden böyle yaptığını soruyor.Nazamülmülk de ilim,irfan hak hukuk öğrettiğimiz gençlerimiz ile değil Bizans’ı dünyayı feht edebiliriz demiş. Bahadıroğlu son yedi yıldır milli eğitim’e ayrılan bütçe çok şükür savunma bütçesini geçti dedi

Hikmete kuvvetle karşılık verilmez

Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u Feht ederek çağ açıp kapatan bir sultan olması hasebiyle tarihteki yeri çok önemlidir. Sultan Fatih bir gün maiyetiyle beraber Vefa semtinde hayat süren Ebul vefa adındaki büyük zatı ziyaret etmek ister. Ama Ebul vefa hazretleri görüşmek istemez.Bunun  üzerine heyetin içinde yer alan Zaganos paşa bu ne demektir.Koskoca cihan padişahı gelmiş bir dergah şeyhi onu makamına kabul etmeyecek deyip hışım ile Ebul Vefa’nın kapısına yönelmişken Fatih dur Zaganos paşa diyerek şu tarihi sözü söylemişti  ” Hikmete kuvvetle karşılık verilmez” diyerek acele etme bu işin aslını astarını araştırıp Ebul Vefanın neden bizi kabul etmediğinin sebebini öğreniriz demiş. Yapılan araştırmada Ebul Vefa’nın Fatihi çok sevdiğini,Fatih’inde ona aynı derecede bağlanması halinde kendisini daha çok görmek isteyeceğini ve o zamanda din ve devlet işlerinin birbirine karışacağından korktuğu için Sultan Fatih’i kabul etmediği anlaşılmıştır.

Toplantıya kimler katılmıştı ?

Zeytinburnu ilçe Milli eğitim müdürü Basri Özbay ve eşi,Ak parti ilçe başkanı Bahattin Ünver, Saadet Partisi ilçe başkanı Kemal Hayırlıoğlu,Zeytinburnu belediyesi zabıta müdürü Feruz Kutsal,Gökalp mahalle Muhtarı Celal Ertuğrul, İşadamı Enver Tuncer,Mürsel Çırak,Saffet Öz,Endüstri Meslek Lisesi Müdür yardımcısı Av.Eyüp Gültek,  İlçe Milli Eğitim şube müdürleri,Yunus Özbek,Necati Yılmaz,Emin Usta,Mustafa Heğci,Gençlik spor ilçe müdürü Seyfettin Akdemir, Abay ilköğretim okulu müdiresi Sevim Akbay,Merkez efendi İlköğretim okulu müdürü Necati Ayvaz,Kırımlı Rüştü Olcay Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Elmas,Kazım Özalp İlköğretim okulu müdürü Kadir Halil Uçar,Gazetemiz imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner Zeytinburnu belediyesi bilgi evleri koordinatörü Veli Koç başta olmak üzere çok sayıda eğitimci ve STK temsilcisi Eğitim Bir Sen Zeytinburnu temsilciliğinin organize ettiği  toplantıya katılmıştı.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim