Eğitim Şart

Memur -Sen Konfederasyonu’nun çatısı altında faaliyet gösteren Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 No’lu Şubeye bağlı  Zeytinburnu ilçe yönetimi ilçemizde faaliyet gösteren yerel basınla Sur Cafe’de tanışma amaçlı kahvaltı programında buluştu.

İstanbul Times Haber Merkezi /ÖZEL HABER

Programda konuşan Eğitim-Bir-Sen ilçe temsilcisi Ahmet ÇOŞKUN, daha önceki dönemde yönetimde olan değerli arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

ÇOŞKUN, 2 Ekim 2010 Cumartesi günü ilçe temsilciliğinde önümüzdeki üç yıl boyunca görev yapacak olan ilçe yönetim kurulunun seçimlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yapılan seçimde burada bulunan değerli arkadaşlarımızla birlikte göreve geldik ve görev süresince ilçemizde eğitim alanında en güzel hizmetleri yapma gayreti içinde olacağız, yapanları da destekleyeceğiz. Ayrıca öğretmenlerimizin özlük haklarının takipçisi olarak yaşadıkları sıkıntılara çözümler üretme gayreti içinde olacağız.

İlçemizde tüm okullardaki temsilcilerimiz vasıtasıyla üyelerimize ulaşmaktayız. Bu eğitim-öğretim yılında da çeşitli etkinlikler yaparak üyelerimizi bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bizimle birlikte aktif olarak çalışmak isteyen üyelerimizi de yanımızda görmeyi arzuluyoruz. Son iki yıldır ilçemizde yetkili sendikayız.

Bize verilen yetkiyi en iyi şekilde değerlendirerek çalıştık, var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için de çalışacağız. Hedefimiz sadece üye kazanmak değil; üyelerimize yönelik sosyal-kültürel alanlarda faydalı çalışmalar yapmaktır. Ayrıca üyelerimizin mutlu anlarını paylaşarak mutluluklarının artmasına, üzüntülerini de paylaşarak üzüntülerinin hafiflemesine vesile olmak istiyoruz.

Memur-Sen camiası olarak temel hak ve özgürlüklerin ancak demokratik bir yönetim biçiminde hayat bulacağı gerçeğinden hareketle hep özgürlük ve demokrasiden yana taraf olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Kurucumuz Mehmet Akif İNAN’ın tabiri ile “Medeniyet Uslup demektir!”anlayışı ile toplumun her kesiminin sorununa duyarlı, değerlerin yaşatıldığı, akademik hizmet sendikacılığı anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu anlayışla milletin egemenliğini ve iradesini yok etmeyi marifet sayanların her zaman karşısında olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim. ‘Ortak akıl mitinglerimizle” sivil toplum örgütü olarak her türlü vesayeti reddederek darbecilere ve darbe severlere dur dedik, demeye de devam edeceğiz. Bütün gayretimiz vesayetten özgürlüğe; devletin milletinden, milletin devletine; yargıçlar devletinden hukuk devletine; toplumun her kesiminde özgür düşünen ve özgür yaşayan bireyler olması içindir.

Yeni seçilen yönetim kurulumuzla bu hedeflerimizi daha da olgunlaştırarak yolumuza devam edeceğiz. Şu anda burada bulunan ve yönetim kurulumuzu oluşturan İlçe Sekreterimiz Hasan SÜPÇİN;  Teşkilatlanma Sekreterimiz Günay ÇINAR; Eğitim ve Mevzuat Sekreterimiz Kadir Halil UÇAR; Mali İşler Sekreterimiz Yahya HARMANDAR; Sosyal İşler Sekreterimiz Meryem EREN; Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreterimiz Ümit GÜRAKIN; ilçemizden sorumlu 1 No’lu Şubemizin Basın-Yayın Sekreteri Ömer ÇAKMAK ile birlikte ilçemiz bölge sorumluları ve okullarımızın temsilcileri ve önceki dönmelerde ilçe temsilciliği yapmış, yönetimlerde görev almış tüm değerli arkadaşlarımızla yukarıda zikrettiğim güzel işleri yapacağımıza inanıyor ve biz varız diyoruz.” 

Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube’deSeçim Heyecanı 

Kahvaltılı toplantıda söz alan 1 No’lu Şube Basın-Yayın Sekreteri Ömer ÇAKMAK da Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şubesine bağlı Zeytinburnu ilçesiyle birlikte yedi ilçede temsilcilik seçimlerini kardeşlik havası içinde tamamladıklarını ve 27 Kasım 2010 Cumartesi günü ise Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’nde 1 No’lu şubenin seçimlerini gerçekleştireceklerini söyleyerek gazetemizi ve ilçemizde faaliyet gösteren diğer yerel basını da programa davet etti. 

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim