Zeytinburnu Belediyesinden Bir Hizmet daha

Bugüne kadar bir çok orjinal projede imzası bulunan Zeytinburnu belediye başkanı Murat Aydın yeni bir uygulama başlatarak yakınları vefat eden insnaların defin işlemi için uğraşmak zorunda oldukları tüm bürokratik engelleri belediye bünyesinde kurduğu bir ekimle çözüme kavuşturması ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı.

İlçe'nin dört bir yanına asılan afişlerle yakınları vefat eden halkın Beledyenin 0212- 413 11 11  numaralı telefondan yetkililer ile görüşüp yardım alabilecekleri duyruldu.

Afişlerin ilçe sokaklarına asılmasından sonra istanbul Times Muhabirlerinin ilçede yaşayan vatandaşlarla yaptığı görüşmelerde herkesin insnaların en acı gününde belediyesini yanında görünmesi kadar güzel ve yaralı bir hizmet olamaz.Başta belediye başkanımız Murat aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür edilmenin dışında söylenecek bir şey yok fikrinde birleştiler.

Hatırlanacağı üzere Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın yıllar önce ilçesinde yaşayan onbinlerce vatandaşı şehitler diyarı Çanakkaleye götürerek Dede ve torun buluşturması yaparak tarihi bir hizmet ifa etmiş oluyordu.Bu başlangıçtan sonra ilerleyen yıllarda istanbul'daki  pek çok ilçe belediyesi aynı çalışmayı yaptı.

Ayrıca İstanbul'da yaşadıkları halde birçok sebepten dolayı yanıbaşlarında bulunan Boğaz turu yapamayan onbilerce insan'a ücretsiz Boğaz turu yaptırması bşka beledyelere de ilham kaynağı oldu halen bir çok belediye bu iki uygulamayı başarılı bir şekilde devam ettiriyor.

Editör: TE Bilisim