Yaptığı spor sahaları ve tesisleriyle sporu ve sporcuları her zaman destekleyen Zeytinburnu Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptı. Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde amatör spor kulüplerinin temsilcilerini kabul eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, amatör kulüplerin her zaman yanında olduklarını belirterek , “Amatör takımlarımızın yanında Zeytinburnuspor’a da desteğimiz her zaman devam edecek” dedi.  

Belediye Başkanı Murat Aydın Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren Yenidoğan Güneşspor, Eroğluspor, Batı Trakyaspor, Damlaspor, Merkezefendi, Telsizspor, Tepebağ, Irmakspor, Çırpıcı Selvispor, Yıldızspor, Beştelsiz, Yeşil Ilgaz, Yeşiltepe ve Hürriyetspor takımlarının yöneticilerine Zeytinburnu Belediye yemek salonunda iftar yemeği verdi..  

Amatör Kulüp yöneticileri yanı sıra Amatör Kulüpler birliği başkanı Canap Altınok geceye katılanlar arasındaydı..  

Başkan Aydın İftar öncesi ve sonrası Kulüp yöneticileri ile sohbet etti. Sorunlarını dinledi..  

Murat Aydın’dan Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı  

Amatör kulüplere en çok destek veren belediyelerin başında yer alan Zeytinburnu Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 14 kulübe malzeme yardımında bulundu.  

Zeytinburnu’nda spora yaptıkları yatırımlar sayesinde, bir çok dalda başarı elde ettiklerini dile getiren Başkan Aydın, “Atatürk İlköğretim Okulu Takımı, Merkez Efendi’de yaptığımız tartan pist ve sağladığımız imkânlarla Türkiye şampiyonu oldu. Bunun yanında Abay İlköğretim Okulu futbolda Türkiye ikincisi oldu. Celalettin Gözüsulu İlköğretim Okulu voleybolda Türkiye birincisi oldu. İlçemizde başarı için gerekli olan potansiyel fazlasıyla var. Yeter ki bir bunu doğru bir sinerji ile harekete geçirelim” şeklinde konuştu.  

Amatörlere yapılan spor yardımları konusunda en iddialı belediyenin kendileri olduğunu ifade eden Başkan Aydın, “Yasa gereği artık kulüplerimize nakit yardımında bulunabiliyoruz. Yaptığımız yardımlar, alınan Belediye Meclisi kararı gereği, takımların elde ettikleri başarı ile orantılıdır. Bu bağlamda ilçemizdeki amatör kulüplerimize araç gereç, malzeme yardımı dışında 2008’de 69 bin 954, 2007‘de 53 bin 300, 2006’da 24 bin 400 bin TL nakit yardımda bulunduk. Futbol harici amatör branşlara da ciddi desteklerimiz oldu” diye konuştu.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren Yenidoğan Güneşspor, Eroğluspor, Batı Trakyaspor, Damlaspor, Merkezefendi, Telsizspor, Tepebağ, Irmakspor, Çırpıcı Selvispor, Yıldızspor, Beştelsiz, Yeşil Ilgaz, Yeşiltepe ve Hürriyetspor takımlarına 10 adet futbol topu, 25 takım eşofman, 10 adet krampon, 50 adet penye, 18 adet yağmurluk, 36 adet antrenman Yeleği 18 adet forma ile 18 adet torba çanta dağıtıldı.

Editör: TE Bilisim