İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, çevre ilçelerin şehir merkezine bağlantısını güçlendirecek 5 yeni tünel projesinin de yer aldığını açıklaması ile birlikte gayrimenkulpiyasası hareketlendi.
Gayrimenkul Danışmanı Önder Akpınar, Bahçelievler ve Bakırköy'de konut fiyatlarının metro ve metrobüs bağlantısı geldikten sonra önemli artışlar gösterdiğini, Kartal'da da 2012'de metronun da hizmet vermeye başlamasıyla istasyonlara yakın projelerdeki konut fiyatlarının yüzde 60-70 düzeyinde artacağını ifade etti.
METROYLA ARTACAK
Başka ilçelerden örnekler de veren Akpınar, "2016 yılının son çeyreğinde açılması planlanan Üsküdar-Çekmeköy metrosu güzergâhında da aynı örnek yaşanıyor. Sancaktepe'de metro projesinin adının duyulmasından sonra bile fiyatlar artış seyrine girmiştir" dedi.
Dolmabahçe- Levazım, Levazım- Baltalimanı, Baltalimanı-Ayazağa, Ayazağa-Çayırbaşı ve Sarıyer-Zekeriyaköy arasında gerçekleştirilecek tünellerin özellikle Sarıyer'deki gayrimenkul projelerinin değerini artıracağı belirtiliyor. CBRE Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlığı Direktörü Önder Akpınar, "Avrupa yakasında özellikle Zekeriyaköy, Demirciköy ve çevre bölgelerinde gayrimenkul fiyatları değerlenecek" dedi. 
Editör: TE Bilisim