Program kapsamında, zabıta yönetmeliğinde öngörülen eğitimlerin yanı  sıra kişisel gelişim seminerleri de verildi. Programa, Fatih, Zeytinburnu, Avcılar, Pendik ve Serdivan belediyelerinin personeli katıldı. 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Fatih Belediyesi meclis salonunda yapılan eğitimlerde, uzman eğitmenler ve akademisyenler tarafından; 1982 Anayasası, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve İlgili Mevzuat, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 775 Sayılı Gecekondu Kanunu hakkında eğitimler verildi. Eğitimlere Fatih, Zeytinburnu, Avcılar, Pendik ve Serdivan belediyelerinin zabıta memurları ve zabıta komiserleri katıldı. 

25 Mayıs’ta tamamlanan eğitim programı kapsamında, yönetmelik eğitimlerinin yanında Kurumsal Üyelik Erdemi, Performans Yönetimi ve Stratejik Planlama, Liderlik, Zaman Yönetimi, Karizmatik Yöneticilik ve Karar Verme Teknikleri gibi kişisel gelişim seminerleri de verildi. Zabıta personeli için 04 Haziran 2010 tarihinde Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu'nda sınav gerçekleştirilecek ve derece yükselmesine hak kazanan zabıta memurları, zabıta komiserliğine; zabıta komiserleri ise zabıta amirliğine yükselecek. 

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, eğitim seminerlerinin periyodik zamanlarla devam edeceğini belirtirken, "Birliğimizin öncülüğünde, zabıta personeline yönelik, Görevde Yükselme Programı eğitim seminerlerini sürdüreceğiz. Yapılan eğitim seminerleri ile zabıta personelinin işlevsel olarak yapmak zorunda olduğu görevlerin çerçevesini bir kez daha hatırlatmış oluyoruz. Zabıta memurları, eğitim programlarımız sayesinde, sürekli değişkenlik gösteren kanunları takip etme imkânı da buluyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim