İstanbul’daki AK Mardinliler, tatil dönemi olmasına rağmen çalışmalarına devam etti ve MARMARADER’in organizasyonunda, 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili Doç. Dr. Cüneyt Yüksel’in ev sahipliğinde bir araya geldi. Crowne Plaza Hotel’de gerçekleşen toplantıda, AK Parti’de başlayan kongre süreciyle ilgili gelişmeler masaya yatırıldı ve yeni oluşumlarda daha fazla Mardinlinin yer alması için neler yapılabileceği konuşuldu. Toplantıda ayrıca, bu süreci yakından takip edecek bir komisyon da tespit edildi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müslüm Aktürk

Doç. Dr. Cüneyt Yüksel moderatörlüğünü üstlendiği toplantının açılışında yaptığı konuşmada, AK Mardinliler Platformu’nun İstanbul’da beşinci defa bir araya geldiğini hatırlatarak, “Heyecanımızı diri tutmak, kardeşlik bağımızı pekiştirmek için zaman zaman buluşuyoruz. Bu buluşmalar sırasında yeni isimlerle tanışıyor, yeni dostluklar oluşturuyoruz. Dolayısıyla çok yararlı geçen bu buluşmalarımız devam edecek” dedi.

Mardin’in Türkiye’ye çok önemli isimler kazandırdığını belirten Yüksel, dünyanın ihtiyaç duyduğu medeniyetin Mardin’de olduğuna dikkat çekti. Her işin başında yer alan siyaseti memleketlerinde iyi yapan hemşehrilerinin göç edip yerleştikleri büyükşehirlerde hakkıyla yerine getirmediklerinden yakınan Cüneyt Yüksel, şöyle devam etti:
“İstanbul’da Mardin’i temsil eden yoğun bir nüfus var. Bu insanlarımıza daha yararlı olabilmek için siyasetin içinde ve belli yerlerde olmamız lazım. Bunun için siyasetten uzak durmamamız gerekiyor. Özellikle genç nüfusumuzu siyasete teşvik etmemiz gerekiyor. Sabırla çalışan başarır. Biz model olacak ve gençlerimizi siyaseti doğru yapmaya teşvik edeceğiz.”

SONUÇ ODAKLI ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti’de kongre sürecinin başladığını ve Mart sonuna kadar tamamlanmış olacağını vurgulayan 23. Dönem AK Parti Milletvekili Yüksel, “Gerek 15 Temmuz gerekse referandum sürecinde AK Mardinliler olarak devletimizin, hükümetimizin yanında olarak ülkemizin zor süreçten çıkmasına önemli katkı sağladık. Aktif çalışmamızın meyvelerini aldık. Şimdi aynı kararlılıkla AK Parti’nin kongre sürecinde de yine aktif olacak ve hak ettiğimiz şekilde kentimizi temsil etme imkanına kavuşmak için mücadele edeceğiz. Bunun için sonuç adaklı çalışacağız” dedi.

YENİ SİYASET DÖNEMİ

Türkiye’de yeni bir siyaset dönemi başlayacağını ve Mardinliler olarak buna katkı sunmaları gerektiğinin altını çizen Yüksel, şunları söyledi:

“Yeni yapılanmaya giden parti teşkilatlarında boşalan yerlere Mardinli arkadaşlarımızın doldurulmasını arzu ediyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bunun için çok etkin ve sabırlı olmalıyız. Siyasette küskünlüğe yer yoktur, bunu da unutmamalı ve planlarımızı uzun vadelere yaymalıyız. Mardinliler olarak, ‘devletimize her alanda nasıl daha iyi hizmet edebilmenin’ gayreti içinde olmalıyız.”

KOMİSYON OLUŞTURULDU

MARMARADER Başkanı A. Fuat Bodur da, zamanı çok iyi değerlendirmek gerektiğini belirterek, “Bayram sonrası siyasette daha hareketli günleri bekliyoruz. Yeni oluşumlarda daha çok Mardinliye yer verilmesini sağlamak için nokta ziyaretlerimize başlamalıyız” dedi.

AK Mardinliler Platformu’nun siyaset alanında yaptığı kulislerden sonuç aldıklarını ve bir çok hemşehrilerinin AK Parti’nin gerek İstanbul İl Teşkilatı’nda gerekse ilçe teşkilatlarında bir yerlere geldiğini hatırlatan Bodur, başlayan ve Mart ayına kadar sürecek kongre süreci için de yeni bir yol haritası belirlemek gerektiğini anlattı.

Toplantıda yer alan diğer katılımcıların da düşünce ve önerilerini anlattıkları toplantıda MARMARADER Başkanı Bodur’un teklifi onaylandı ve AK Parti teşkilatlarını ziyaret edecek komisyon için isim tespiti yapıldı. Buna göre, komisyonda şu isimlerden oluştu: A. Fuat Bodur, Rıdvan Arslan, Arzu Sidal, Münir Dinçel, Mesut Şimşek, Seyfettin Gültekin, Suna Üstünel.

Editör: TE Bilisim