Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek'in Ankara Adliyesinde görevli hakim ve savcılarla bir araya geldiği toplantının başında kısa süreli tartışma yaşandı.
Adliyenin konferans salonunun küçük olması ve Yargıtay ve Danıştay'dan üye ve tetkik hakimlerinin de toplantıya katılması nedeniyle salonda oturacak yer bulamayan Mustafa Şahin Tanrıöver adlı savcı, Ankara Adliyesi'nde görevli olduğunu, toplantıda kendi sorunlarının tartışılacağını, Yargıtay ve Danıştay'dan gelen konuklar nedeniyle oturacak yer bulamadığını dile getirdi.

Tanrıöver'in, ''Ankara Adliyesi hakimleri kapıda bekliyor. Burası YARSAV'a destek toplantısı değil'' diye bağırması üzerine, salonda bulunan bazı hakim ve savcılar Tanrıöver'e tepki gösterdi. Tanrıöver'in bir kadın koruma polisi tarafından dışarı çıkarılmak istenmesi sırasında da kısa süreli arbede yaşandı.

Bu sırada ''Başkaları geldi oturdu, bize yer kalmadı'' şeklinde tepkisini dile getiren hakim ve savcılara, diğer hakim ve savcılar ''Başkaları dediğin de hakim, savcı'' diyerek karşı çıktı.

Editör: TE Bilisim