Giresun Derneğinden Hamsi ve Kara Lahana Çorbası ziyafeti

Dernek başkanı Yaşar Güner ve yönetimi Zeytinburnu 15 Temmuz meydanını dolduran yüzlerce kişiye kendi elleri ile Karadeniz'e özgü olan lahana çorbası ile hamsi ikramı yaptı.

Yaşar Güner İstanbul Times tv den Hüseyin Çetiner 'e şunları anlattı :

"Öncelikle hemşehrimiz olan duayen belediye başkanımız sayın Murat Aydın ve ekibinin 14 yıldır yapmış olduğu Yöresel Günler için kendilerini tebrik ediyorum.

İki Haftadır bir çok il derneğinin idarecileri ile sohbetler ederek birbirimizi daha yakından tanıma fırsatımız oldu. Bu tür çalışmaların kültürel sosyal ve sanatsal bir çok etkisi oluyor.

Biz bugün burada misafirlerimize Karadeniz'e özgü lahana çorbası, olmazsa olmazımız olan hamsimizi ve diğer ikramlarımızı yaptık.

Karadeniz bölgesi olarak bu sene 6 dernek olarak bölgemizin gecesini beraber yaptık.

Aslında imkan olsa burada standı olan her ilin kendi gecesini ayrı ayrı yapması daha yararlı olacak fikirini taşıyorum.

Bu sayede her il hem kendi müziğni çalabilecek hem de katılım olarak daha çok kişinin katılması adına dernekler daha aktif bir çalışmanın içinde olacaktır.

Şu an 6 derneğin gecesi aynı anda olunca dernekler katılım yönünde işe çok asılmıyor. Ama geceler ayrı ayrı olsa her dernek davetiye dağıtarak daha çok elini taşın altına koyacak kanaatindeyim.
Her şeye rağmen Zeytinburnu 15 Temmuz Maydanı tıklım tıklım doldu.Uzun süredir görmediğimiz bir çok hemşehrimizi Yöresel günler nedeni ile gördük. İnşallah seneye daha iyisini yaparız" dedi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim