İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ seyahatlerinde İDO'yu tercih eden araçsız yolcuları şehir merkezine ulaştırmak için kiralayacağı otobüsler için önümüzdeki ay ihaleye çıkacak.

Zaman gazetesinden Yasin Kılıç'ın haberine göre, projeyi yaz sezonuna kadar yetiştirmeyi amaçlayan İDO, çalışma sayesinde yolcu sayısını ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyor. İDOBÜS projesinde yolcuların taşınacağı otobüslerin şehirlerarası taşımacılıkta kullanılan lüks otobüslerin bir benzeri olacağı belirtildi. İDO'nun vatandaşlara sunacağı servis ücretinin ne kadar olacağı ihale sonucunda belli olacak.

Projenin İstanbul'a diğer illerden deniz yolu ile gelen vatandaşların kent merkezlerine ulaşmalarında ciddi kolaylık sağlayacağını belirten İDO yetkilileri, çalışma sayesinde metrobüse Yenikapı'dan 15 dakikalık bir seyahatle ulaşılabileceğini aktardı. Proje Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin son toplantısında da kabul edildi. İDOBÜS sayesinde Yalova, Bandırma ve Bursa'dan Yenikapı'ya gelen vatandaşlar lüks ve konforlu otobüslerle Cevizlibağ metrobüs, Aksaray metrosu, Bakırköy, Kabataş ve Atatürk Havalimanı'na ulaştırılacak. Projenin İstanbul ayağının ardından Yalova, Bandırma ve Bursa'da da uygulanması hedefleniyor.

İDO FİLOSU GİDEREK GÜÇLENİYOR

İDO, filosunda yer alan 25 deniz otobüsü, 10 hızlı feribot, 17 araba vapuru ve 38 şehir hatları yolcu vapuru ile 86 noktaya hizmet götürüyor. İDO 2009 yılında 7 milyon araç, 101 milyon da yolcu taşıyarak 387 milyon lira ciro elde etti. İDO, şehir içi deniz taşımacılığının yanı sıra son yıllarda şehirlerarası ulaşımda da ciddi yatırımlar yaptı. Yenikapı-Bursa hattının açılması, Yalova ve Bandırma hattında hizmet veren gemi sayısı ve konforunun artırılması ile birlikte taşınan yolcu sayısı da ciddi oranda arttı. İDO, 2009 yılında Bursa, Bandırma ve Yalova'dan deniz yolu ile İstanbul'a yaklaşık 2 milyon yolcu taşıdı. İDO şehirlerarası deniz ulaşımı yatırımlarını daha da artırarak hem kent içi ulaşımının bir miktarını karayolundan deniz yoluna aktarmaya hem de trafik probleminin çözümüne bir nebze katkı sağlamayı hedefliyor.
Editör: TE Bilisim