İlki 1932 yılında İstanbul'da yapılan, 1991 yılında çeşitli sebeplerle sona eren Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası, 24 yıl aradan sonra Bursa’da yapıldı.

Türkiye Güreş Federasyonu ve Yıldırım Belediyesi ortaklığı ile Yunus Emre Spor Kompleksi’nde düzenlenen şampiyonanın açılışına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, sporcuların dostluk ve kardeşlik duygularının ülkeler arasındaki dostluğun daha gelişmesine vesile olacağına inandığını söyledi. Güreşin önemli bir spor olduğunu belirten Müezzinoğlu, bu sporun Türk milleti için yerinin ayrı ve değerli olduğunu ifade etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise 24 yıl sonra şampiyonayı yeniden yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dünya Güreş Birliği Başkanı Tzenov Tzeno da şunları dile getirdi: “Balkan ülkülerinden sporcuların burada olması çok güzel bir şey. Ben de buradan bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Buradaki sporcular, ileride çok büyük başarılar elde edeceklerdir. Gençlerimizin, centilmence güreş yapmalarını ve dereceler almalarını diliyorum.”

Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den sporcuların katıldığı şampiyona iki gün sürecek.
 
Editör: TE Bilisim